Avrupa’dan Türkiye’ye başrolde yine Ergin Spor Kulübü

26-27 Temmuz 2017 tarihlerinde Karaman'da yapılan Yıldızlar Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonası Milli Takım Aday Kadrosu Seçme Müsabakalarına katılan Kırklareli’nin Taekwondo’da başarılı kulübü Erginspor yine gurur kaynağımız oldu. Kırklareli’de taekwondoda başarılar bitmek bilmiyor. Şefika Çakal ve Rümeysa Nur Ergin elde ettikleri başarılar ile birlikte Kırklareli’nin adını dünyaya duyurdu. Şefika Çakal ‘’Avrupa Şampiyonası’’ Macaristan, Rümeysa Nur Ergin ‘’Balkan Şampiyonası’’ Türkiye’de dereceye girmişti. Şimdi
Kırklareli’nin başarıdan başarıya koşan Ergin Spor Kulübü taekwondocuları Avrupa ve Balkan Şampiyonalarına hazırlanıyor.

44 kiloda Milli takım sporcusu Şefika Çakal Macaristan’da yapılacak Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. 33 Kg Sporcumuz Rümeysa Nur Ergin Milli Takım ile Türkiye’de yapılacak olan Balkan Şampiyonasında bizlerin gururu olacak. Kırklareli’ni ve Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edebilecek olmanın gurur ve heyecanını yaşayan sporcularımız Şefika Çakal ve Rümeysa Nur Ergin’de katılacağı şampiyonalarda madalyalar kazanıp, kürsüde Türk bayrağını dalgalandırmakta kararlı.
Kurulduğu günden bu yana tek hedefi başarılı, ahlaklı ve topluma faydalı sporcular yetiştirmek olan Ergin Spor Kulübü, bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Kırklareli'nin gururu olarak nitelendirilebilecek kulüplerden birisi olarak gözlemlenen Ergin Spor, Yıldızlar Avrupa Taekwondo ve Balkan Taekwondo Şampiyonasını bekliyor. Kırklareli Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, çıktıkları yolda önlerine çıkan her engeli aştıklarını vurgulayarak, "Bizim için asıl başarı, sporcularımızın ailelerine, çevrelerine ve ülkemize hayırlı birer birey olduklarını görmektir" diyor.
Söz konusu ülkemizin başarısı
Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil Milli Takım için ter dökeceklerini hatırlatarak önemli olan bu yolda kenetlenmek diyerek, "Bizler Kırklarelili taekwondocular olarak çok büyük bir aileyiz ve her sporcumuz bu büyük ailenin birer ferdi. Dolayısıyla sen, ben ya da o diye bir kavram yok. Her anlamda "BİZ" varız. Bunun bilincine varan, bununla birlikte hareket eden her sporcumuz da onun için en iyiyi planladığımızın farkına varıyor. Bu tabloya bir de aileler eklenince, aslında başarının temelleri kendiliğinden atılmış oluyor. Bizler Ergin Spor Kulübü olarak, gelecekte ne yapacağımızı, nasıl bir proje izlememiz gerektiğini her zaman sporcularımızın hayalleri, hedefleri ve istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" sözlerine vurgu yaptı. Yeşil, başarı için ne olursa olsun ilk hedeflerinin yine gurur kaynağı olmak olduğunu, bunu da başardıklarını belirterek; "Gün gelecek Ergin Spor Kulübü herkesin ortak noktası olmayı başaracak. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutarak, spora gönül vermelerini istiyoruz. Yoğun antrenman temposu, başarı öyküleri, azim, yetenek ve aile desteği bir araya gelince, kötü alışkanlık kendiliğinden uzaklaşıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını dolu dolu yaşamaları, yeteneklerini değerlendirmeleri adına bizler birer elçi olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yeşil, başarının çok çalışarak, inanarak olabileceğini, yorgunluğun ve stresin elde edilen galibiyetlerle yok olacağının altını çizerek sözlerine son verdi.
Savaş Ergin, “Çok iyi hazırlanıp Bayrağımızı dalgalandıracağız”
Kırklareli Ergin Spor Kulübü Antrenörü Savaş Ergin, bu süreçte sporcularımızla bu önemli organizasyonlar öncesinde çok iyi hazırlanacaklarına değinerek, “Biz Ergin Spor Kulübü olarak ne kadar önemli bir noktada yarışacağımızın farkındayız. Burada en önemli şey doğru yerde doğru hareketi yaparak başarıya ulaşmak. Ondan da önemlisi Türk Bayrağımızı dalgalandırmak. Bu yüzden sporcularımızla birlikte önemli bir hazırlık sürecine girdik. Belirlenen süre zarfı içinde çok iyi çalışıp en güzel şekilde müsabakalarda boy göstereceğiz” dedi.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol