Avrupa İşbirliği Günü, Kırklareli’nde gerçekleşti

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 21 Eylül 2017 Perşembe günü, Kırklareli Vize İlçesinde Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği kapsamındaki “Avrupa İşbirliği Günü” programına katıldı.

Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen ve bu yıl 6. sı kutlanan; Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaki Avrupa İşbirliği Günü kutlamaları bu yıl Kırklareli'de gerçekleşti.
Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Balkaya köyünde "Bisiklet, Yürüyüş ve Kano İle Sınır Ötesinde Doğal Yaşamı Keşfet" sloganı altında düzenlenen etkinliğe Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim YENEL, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER, Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Beyza TURAN, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı Genel Müdürü Maria DÜZOVA, Haskova Valisi Stanislav DECHEV ve Bulgaristan'ın Türkiye Büyükelçisi Nadezhda NEYNSKİ katıldı.
Kırklareli Valisi Orhan Çifti ise Kıyıköy'ün 2023 Turizm Strateji Planı kapsamında eko-turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak 10 yeni merkezden biri olarak önerilmekte olduğunu ifade etti.
Bu tür programların Kırklareli'de düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu dile getiren Vali ÇİFTÇİ, uluslararası iş birliği çalışmalarını da önemsediklerini aktardı. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol