Avrupa Ümitler Şampiyonası sona erdi

İsveç'in Helsinborg şehrinde düzenlenen Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası 8 Eylül itibariyle sona erdi.
Kırklareli’nden de Duygu Kasırga’nın katılarak ülkemizi temsil ettiği turnuvada maalesef bu kez ilimize bir madalya gelmedi. İlk turda Yunan rakibini eleyerek 2.tura çıkan Duygu Kasırga, bu turda Rus rakibine yenilerek turnuvaya veda etti. Türkiye ise turnuvadan 3 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 12 madalyayla ayrıldı.

6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen turnuvaya ilimiz Ergin Spor Kulübü sporcusu Duygu Kasırga da katıldı. Milli sporcumuz Duygu Kasırga ilk turda Yunanistan ile karşılaştı 16-16 biten 3.raund sonunda rakibini altın vuruşta 3-0 ile geçen sporcumuz Avrupa Şampiyonasında 2.tura yükseldi.
2.turda Rusya ile karşılaşan sporcumuz 2. Raund sonunda 8-4 önde olmasına rağmen müsabakayı 14-11 geride tamamlayarak Avrupa Şampiyonasına veda etti. Göstermiş olduğu mücadeleden dolayı Milli sporcumuz Duygu'yu tebrik ederiz.
Türkiye Avrupa İkincisi
Turnuvada yer alan milli takımımız ise iyi bir turnuvayı geride bıraktı. Milli takım, Avrupa Ümitler Şampiyonası'nı 3 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 12 madalyayla tamamlayarak, erkekler, kadınlar ve genel klasmanda Avrupa ikincisi oldu.
Şampiyonada milli sporculardan Ferhat Can Kavurat, Emre Kutalmış Ateşli ve Huri Korkutaltın, Fatma Keleş, Havva NurÇoban, ikra Kayırve Mahmut Küskü gümüş, Hakan Reçber, Hüseyin Kartal, Hasan Can Lazoğlu, Muhammed Emin Açıkgöz ve Gülsüm Gültekin de bronz madalya aldı.
“Türk tekvandosu her zamanki gibi ülkesini gururlandırmaya devam ediyor”
Şampiyonaya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, milli sporcuları kutlayarak, “Şampiyonanın son gününde ülkemize 2 Avrupa şampiyonluğu daha hediye ediyoruz. Bu yaş grubunda altın madalyalara ambargo koyan Emre Kutalmış Ateşli'yi performansını devam ettirdiği için kutluyorum. Ülkemize altın madalya sevinci yaşatan Huri Korkut ve bronz madalya elde eden sporcularımızı da tebrik ediyorum. Genel sıralamada kürsü geleneğimizi bozmadık. Türk tekvandosu her zamanki gibi ülkesini gururlandırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Katılan sporcular
Erkekler: Görkem Polat (54 kg). Bilal Küskü (54 kg), Ahmet Küskü (58 kg), Mahmut Küskü (58 kg), Emircan Turan (63 kg), Ferhat Can Kavurat (63 kg), Hakan Reçber (68 kg), Mehmet Kani Polat (68 kg), Ferhat Muhammet Saroğlu (74 kg), Nesim Küskü (74 kg), Hüseyin Kartal (80 kg), Oğuz Tokgöz (80 kg). Hasan Can Lazoğlu (87 kg). Sergen Curabaz (87 kg). Emre Kutalmış Ateşli (+87 kg), Muhammed Emin Açıkgöz (+87 kg).
Kadınlar: Emine Gögebakan (46 kg). Fatma Keleş (46 kg), Merve Dinçel (49 kg), Havva Nur Çoban (49 kg). Duygu Kasırga (53 kg). Elif Ilgın Oztabak (53 kg), Gülsüm Gültekin (57 kg), Tuğba Yılmaz (57 kg), Ikra Kayır (62 kg). Huriye Nur Ergin (62 kg), Hacer Eyi (67 kg). Simge Ozcan (67 kg), Huri Korkut (73 kg). Simge Erensayın (73 kg), Esra Akbulak (+73 kg). Beyza Basma (+73 kg)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol