Avrupa Serbest Bölgesi’nde staj ve iş imkanı

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri Türkiye’nin en büyük özel sektör projelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi’nde hem staj hem de iş bulma imkanına kavuşacak. Şahinler Holding’in girişimi olan Tekirdağ’daki Avrupa Serbest Bölgesi ile Kırklareli Üniversitesi arasında bu kapsamda protokol imzalanacak. Öğrenciler protokol ile birlikte; aldıkları teorik bilginin yanı sıra pratikte de tecrübe kazanarak mezun olduklarında iyi eğitimli ve becerikli birer yönetici olmalarına fırsat sağlanacak. 

Dünya çapında 10 bin çalışanıyla 1 milyar dolar ciroya sahip 5 farklı ülkede faaliyet gösteren Şahinler Holding ; Trakya’da bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Edirne Trakya Üniversitesi ile “Özel Sektör - Üniversite İşbirliği’ne” imza atmıştı. Şimdi de Türkiye’nin en önemli teknoloji merkezlerinden biri haline gelen Şahinler Holding’in Avrupa Serbest Bölgesi ile Kırklareli Üniversitesi arasında işbirliği protokolüne imza atılacak. Bu işbirliğiyle gençlere staj ve iş imkanı yaratılacak. Aynı zamanda gençlerin; aldıkları teorik bilginin yanı sıra pratikte de tecrübe kazanarak mezun olduklarında iyi eğitimli ve becerili birer yönetici olmalarına katkı sağlanacak.
Bu kapsamda 8 Nisan 2019 Pazartesi günü, saat 10.30’da Kırklareli Üniversitesi - Kayalı Kampüsü II. Merkezi Derslik - I. Nolu Konferans Salonu’nda imza töreni düzenlenecek. Törenin ardından Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin üniversite öğrencilerine de girişimcilik ve başarı hikayesi ile ilgili bir konferans verecek.
Avrupa Serbest Bölgesi hakkında
Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.(ASB) , Türk tekstil sektörünün zirvedeki ismi Şahinler Holding'in bir kuruluşudur. Pamuktan başlayarak, iplik, kumaş, boya, apre, baskı, konfeksiyon tasarım, toptan ve perakende olmak üzere son tüketiciye ulaşan, tekstil ve modanın bütün halkalarını içinde bulunduran Şahinler Holding, "Tam Entegre Bir Şirketler Topluluğu"dur.
Grup, Türkiye, Ürdün, Bulgaristan ve Mısır'da dış ticaret, tekstil ve konfeksiyon, Avrupa ve Amerika'da ise toptan ve perakende pazarlama şirketleri ile faaliyet göstermektedir. Toplam 12 bin personeli bulunan Grup, dolaylı olarak da 30 bin kişiyi istidam etmektedir. Bugüne kadar gösterdiği istikrarlı büyüme performansını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefleyen grubun cirosu, 1 milyar doları aşmıştır. Grubun tekstil harici faaliyetleri arasında, gıda, enerji, turizm, inşaat ve serbest bölge işletmeciliği yer almaktadır. Türkiye'nin en büyük özel sektör sanayi projelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi'nin temeli 8 Ağustos 1998 tarihinde atılmıştır. Resmi açılışı ise 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ASB, aradan geçen kısa zaman dilimi içinde, yapılan yatırımlar sayesinde yıllık 2 milyar dolar ticaret hacmini geçerek, Türkiye serbest bölgeleri arasında 4. Sıraya yükselmiştir. İstanbul, Avrupa ve ana ulaşım ağlarının merkezinde bulunan Çorlu/Tekirdağ'da 2 milyon metrekare alan üzerine kurulan ASB'de şu anda 200 firma faaliyet göstermektedir. 3 bini aşkın insanın istihdam edildiği bölgede, dünyanın önde gelen markalarının üretimleri gerçekleşmektedir.
Projesini Amerika'nın en büyük mimari gruplarından Swanke Hayden Cornell Project'in çizdiği Avrupa Serbest Bölgesi; elektrik, su, doğal gaz, atık su, arıtma, yol, haberleşme ve benzeri bütün altyapı hizmetlerini 5 ayrı kalite belgesi güvencesi ile yatırımcılarına ulaştırmaktadır. Altyapı hizmetlerinin yanısıra inşaat-taahhüt, toplu yemek, bilişim, sigorta, bakım onarım, yükleme/boşaltma, depoculuk, danışmanlık, özel güvenlik, konferans salonu vb. hizmetler de verilmektedir.
ASB'de altyapısı hazır arsalar, genel ve müstakil depolar, ofisler ve açık stok sahaları, hazır üretim tesisleri kiralık veya tapu mülkiyeti ile yatırımcıların hizmetine sunulmaktadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol