Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle yürüyüş düzenlendi

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Valilik ortaklığıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi. 22 Eylül 2019 Pazar günü gerçekleşen etkinliğe Vali Osman Bilgin2in yanı sıra kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, yürüyüş yaklaşık 2 km sürdü.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine Vali Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin de katılım gösterdi. Etkinlik Vali Bilgin’in dışında kurum müdürleri, öğrenciler ve gencinden yaşlısına kadar yüzlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda sona erdi.
“Yürüyüş her yaşta 7'den 77'ye herkesin yapabileceği bir spor”
Yürüyüş sonunda Vali Bilgin yaptığı konuşmada ; “Yürüyüş sporu insan için en önemli spor. Farklı spor alanlarıyla ilgili her ne kadar istesek de bazen imkansızlıklar, bazen de zaman nedeniyle yapamayabiliyoruz. Ama yürüyüş her yaşta 7'den 77'ye herkesin yapabileceği bir spor. Sağlık açısından da en sağlıklı spor, hepimizin yürümesi önemli. Katılım sağlayan en gencinden en yaşlısına kadar herkese teşekkür ediyorum. İlimiz bu konularda zaten çok duyarlı. Hem yaşam kalitesi yönüyle, hem de sosyal ve sportif etkinliklere katılım konusunda en yüksek duyarlılığı gösteriyor” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol