Avrupa Birliği Desteği İle Yeni Sınır Ötesi Turizm Rotaları Geliştirilecek

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Haskovo Bölgesi Tarih Müzesi ortaklığında hayata geçirilen ‘Kültürel Hazine Evi’ projesi ile Kırklareli ve Haskovo illerini kapsayan tarihi, arkeolojik ve kültürel turizm rotalar oluşturulacak. Proje kapsamında Demirköy içenin Sislioba köyünün çevre düzenleme ve peyzaj projelerin hazırlanması ve bu bölgede gelecekteki turizm çalışmalarına bir altlığın oluşturulması sağlanacak. 
Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının İkinci Teklif Çağrısı kapsamında uygulamasına başlanan‘Kültürel Hazine Evi’ isimli projenin açılış basın toplantısı düzenlendi.

Proje, Bulgaristan’ın Haskovo Bölgesi Tarih Müzesi ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 20 Ağustos 2020 – 19 Kasım 2021 tarihleri arasında, 15 ay süreyle uygulanacak ve proje kapsamında Kırklareli ve Haskovo illerini kapsayan iki önemli tarihi, arkeolojik ve kültürel turizm rotalar oluşturulacak.
İki Kurum Arasında Sürdürülebilir Turizm Ağı Planı Geliştirilecek
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konuyla alakalı gerçekleştirdiği açıklamada; “Projenin amacı, yerel turizm sektöründeki ilgili grupların katılımıyla sınır ötesi boyutunda erişilebilir, aktif ve tanınan turizm güzergâhlarının oluşturulması ve bu turizm rotaların sürdürebilirliğin sağlanmasıdır. Bu amaçla iki kurum arasında sürdürülebilir turizm ağı planı geliştirilecektir. Bu planın proje sona erdikten sonra da uygulanmasına devam edilecektir.
Ayrıca, proje kapsamında Demirköy içenin Sislioba köyünün çevre düzenleme ve peyzaj projelerin hazırlanması ve bu bölgede gelecekteki turizm çalışmalarına bir altlığın oluşturulması hedeflenmiştir. İki proje ortağı tarafından yerelde fotoğraf ve 3D maket sergilerin yapılması, tüm paydaşların katılımıyla da konferansların düzenlenmesi ve eğitim gezilerin yapılması öngörülmektedir” denildi.
Projenin bütçesinin %85’inin Avrupa Birliği tarafından karşılanacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı; “Tüm proje faaliyetleri ve çıktıları, oluşturulmuş olan www.cultreasurehouse.eu ve cultural treasure house facebook sayfasında tanıtılacaktır.
Projenin toplam tutarı yaklaşık 88 215 EUR olup, yaklaşık 74 982 EUR Avrupa Birliğinden (%85) kalan 26 464 EUR iki ortak ülkenin genel bütçelerinden sağlanmıştır.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol