Av sezonunun açılmasıyla birlikte su ürünlerine yönelik denetimler de arttı

Su ürünleri av sezonunun açılmasıyla birlikte Kırklareli' de su ürünlerine yönelik denetimler de sıklaştı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Kırklareli Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde yapılan denetimde satışa çıkarılan balıkların asgari avlanılabilir boy ve hijyen yönünden denetleme gerçekleştirildi.

Su ürünleri av sezonunun açılmasının ardından su ürünleri satışı yapan esnaflara yönelik denetimler de sıklaştı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Kırklareli Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde 21 Eylül Çarşamba günü yapılan denetimde satışa çıkarılan balıkların asgari avlanılabilir boy ve hijyen yönünden denetleme gerçekleştirildi.
İl Müdürü Mehmet Aksoy’un da katıldığı denetimlerde Aksoy; “Bu sene gördüğümüz kadarıyla avlanan balıklarımızın boyları ile ilgili çok büyük bir problem yok. Bu yıl bereketli bir sezon yaşıyoruz. Birçok teknemiz de Karadeniz' de palamut avında. İnşallah bereketli bir su ürünleri av sezonu geçireceğiz. 
Sürdürülebilir avcılık için her balığa ömründe bir kere üreme fırsatı vermemiz gerekiyor. Balıkları yasal asgari boyda avlamamız önemli. Hamsi balığında 9 santimetre, istavritte 13 santimetre, palamutta 25 santimetre, lüferde 18 santimetre balık boyuna dikkat etmemiz gerekiyor.
Tüketiciye, bu boyların altındaki balıkları almamalarını tavsiye ediyoruz. Onlar almazlarsa balıkçımız da bunları tutmaz" dedi.
Kırklareli’nde 3 adet balıkçı barınağı, 2 adet su ürünleri kooperatifinin bulunduğunu, 2021 yılında 3 adet alabalık tesisinde 60.684 kg alabalık üretimi karşılığında 45.515 TL’lik ve geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınmasıyla alakalı 103 adet tekne sahibine 136.250 TL’lik destek sağlandığı bilgisini veren Aksoy, İlimiz genelinde 6 adet toplam 136 ton/yıl kapasiteli yetiştiricilik tesisi bulunduğunu belirtti. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol