Av sezonu 20 Ağustos’ta açılıyor

Merkez Av Komisyonu’nun aldığı kararlara göre avlanma; tüm bölgelerde aynı gün 20 Ağustos 2022 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu’nun 2022-2023 Av Dönemine ilişkin aldığı kararları açıkladı. Buna göre Kırklareli dahil tüm bölgelerde 2022-2023 Av Dönemi 20 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak. Merkez Av Komisyonu’nun aldığı kararlara göre avlanma; tüm bölgelerde aynı gün 20 Ağustos 2022 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecek. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekli. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecek.
Avcıların; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ’de yayımlanan 21 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunlu. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. böylenin ötede öylesi 01 Eylül 2022 Perşembe 13:02:54

    Sırf öldürmek zevki için aldığınız her canın hesabınının öte tarafta verilişi; avınıza ateş edeceksiniz aynı anda o avın bedenine girip onun çektiği acıyı misliyle çekeceksiniz her avınız için defalarca ve defalarca ve doğadaki tahribatınız için de lime lime edileceksiniz bilesiniz