Atıcılıkta son sözü Kırklareli söyler

Fatma Gürkan kendine ait Türkiye rekorunu kırdı

Kırklareli’de atıcılık alanında bir Türkiye rekoru daha geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın etkinlikleri kapsamında devam eden atıcılık yaz kurslarından başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Kırklareli’nin atıcılıktaki başarısı de rekor haberleriyle devam ediyor.

4-6 Ağustos tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen 2. Grup Mücadeleleri’nde en kalabalık kafile ile katılarak 7 derece elde ettik.

Kırklareli, Sakarya, Ankara, İstanbul, Bolu, Bursa ve Düzce’den sporcuların katıldığı atış müsabakalarında sporcularımızın başarıları ile başarı basamaklarının sahibi oldu.

Kırklareli’nin atıcılık alanında başarıları kovalayan sporcularından övgüyle bahseden Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler, “Sporcularımız gerçekten çok istekli. Başarının değil spor sevgisinin peşinde koşuyor. Başarı da spor sevgisiyle birlikte kendiliğinden geliyor” dedi.

Kendisine ait Türkiye rekorunu yeniden kırdı

Daha önceki müsabakalarda Türkiye rekorunu kırarak büyük bir başarı elde eden Fatma Gürkan, Minik Bayanlar kategorisinde kendisine ait olan Türkiye rekorunu yeniden kırdı. 4-6 Ağustos tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen 2. Grup Mücadeleleri’nde kendisine ait Türkiye rekorunu yeniden kıran Fatma Gürkan, “Kendi rekorumu kırıp daha iyi bir seviyeye çektiğim için mutluyum. Eski rekor da benimdi. Özgür Lüleciler hocamız ile çok çalıştık. Ailem de spor yapmak için destek verdi. Spor yapmayı ve özellikle atıcılığı çok seviyorum” sözlerini dile getirdi.

Madalya avcısı Kırklarelili sporcular

Minik, Yıldız, Genç ve Büyükler bay-bayan kategorisinde yapılan müsabakalara havalı tabanca stilinde 57, havalı tüfek stilinde ise 50 olmak üzere toplam 107 sporcu katıldı. 107 sporcu arasından sıyrılarak madalya basamaklarını bir bir dolduran Kırklarelili sporcular, madalyaların yanı sıra Türkiye rekorunu da kırdı.

“7 derece elde ettik”

Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler Kırklareli’nin adını gururla duyurduklarını ifade ederek “Türkiye rekoru kıran sporcumuz Fatma Gürkan. Eski rekor da ona ait. Rekorunu yeniledi ve Minik Bayanlar kategorisinde birinci oldu. İkinci de Yaren Kurşun yine bizim sporcumuz. Üçüncü olan sporcu da bizim sporcumuz oldu, Sibel Yıldız. Genç erkeklerde Doğukan Oduncu 3. Oldu. Yıldız Erkeklerde Alper Dikbaş 3. oldu. Minik Erkeklerde Arda Özgen 2. Çağrı Düvenci 3. oldu” şeklinde konuştu.

“En kalabalık kafile”

Kırklareli’den müsabakalara en kalabalık kafile ile katıldığını dile getiren Lüleciler, ”Müsabakaya toplam 26 sporcuyla katıldık. Yine en kalabalık kafile bizim kafilemiz oldu. Türkiye 6 ile bölündü. Sakarya bölgesinde 4-6 Ağustos tarihleri arasında oldu. İkinci Grup mücadelelerinde güzel bir başarı elde ettik” dedi.

“Başarı tesadüf değil”

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığının altını çizen Lüleciler, “Sporcularımızın sergilediği performans bizleri bir kez daha mutlu etti. Her geçen gün daha da iyi duruma geldiğimizi söylemekte yarar var. Bunun içinde gerçek anlamda sporcularımız ciddi bir şekilde çalıştılar. Sergiledikleri performanslarının tesadüf olmadığını burada göstermiş oldular. Çok çalışmalarının mükâfatını da bu şekilde almayı başardılar. Bizim için en büyük mutlulukta bu oluyor. Turnuvalar bizim için büyük anlamda çalışmamızın göstergesi konumunda. Tüm yaş kategorilerinde çok daha iyi başarıların geleceğine inanan bir yapım var. Bu doğrultuda başta Federasyon Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerini ifade etti.

“Çalışmalar devam ediyor”

Başarılı sonuçlar ile Kırklareli’ne dönen sporcuların çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiğini dile getiren Lüleciler, “Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Poligonumuzdan daha başka da Türkiye rekorları çıkartacağız. Ayrıca daha kazanacağımız birçok madalya da var. Kırklareli’nin adını gururla temsil etmeye de devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol