“Atatürk'süz Müfredat İstemiyoruz”

Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ortak basın açıklaması yaparak Atatürk’süz eğitime tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını
Burcu İnkaya yaptı.

Eğitim müfredatından Atatürk’ün çıkartılmasına tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği (TLB) basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması 29 Eylül 2017 Cuma günü Şevket Dingiloğlu Parkı’nda gerçekleşti. Açıklamayı yapan grup sözcüsü Burcu İnkaya, “Talim ve Terbiye Kurulu'nun düzenlediği bu Atatürksüz müfredat hükümsüzdür. Cumhuriyet değerlerini ve kazanımlarını ört bas etmeye çalışan müfredat, milli değildir ve anayasaya açıkça aykırıdır” sözlerini ifade etti.
“Türkiye Cumhuriyeti
Anayasası açıktır”
Uygulamanın Anayasa’ya aykırı olduğunun altını çizen İnkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası açıktır; 2. ve 4. Maddelerinde Atatürkçülük ile laikliği, devletin ve toplumun değiştirilemez temel ilkeleri sayan hükümler yer alır. 24. maddenin son fıkrasında ise; "Kimse, devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa, din kurallarına dayandıramaz" hükümleri bulunur. Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 12. Maddesinde ise Türk milli eğitiminde laiklik esastır' ifadesi yer almaktadır” ifadelerini dile getirdi.
Laik ve bilimsel eğitime
darbe vuruldu
Dingiloğlu Parkı’nda yapılan basın açıklamasında İnkaya, “Hazırlanan bu müfredat laik ve bilimsel eğitimi yok etmeyi amaçlamaktadır. İlköğretim aşamasında dört, beş, altı, ve yedinci sınıf Sosyal Bilgiler ders kitaplarında Atatürk ilke ve inkılapları ile Atatürkçülükten bir kez dahi bahsedilmemektedir. Ortaöğretim dokuzuncu ve on birinci sınıflarda 31 Mart ayaklanmasına karşı gerçekleştirilen askeri harekat, bir darbe olarak nitelendirilmiştir. Müfredatı yazanlar, o askeri harekatın başında olan Mustafa Kemal Atatürk'ü de darbeci ilan etmişlerdir” dedi.
“Türkiye Gençliği olarak…”
Yapılan uygulamaya tepki gösteren gençler adına açıklama yapan İnkaya, “Bu müfredatı düzenleyen kurul ve o kurulun üyesi eğitimciler, milletimizi birleştiren ve ayakta tutan değerlere ne kadar uzak olduklarını ilan etmişlerdir. Biz de ilan ediyoruz: Atatürk'ü müfredattan çıkarma girişimlerinize geçit vermeyeceğiz! Türkiye Gençliği olarak gayrı milli eğitim uygulamalarına karşı; Atatürk Cumhuriyetinin, milli, bilimsel ve laik eğitimin her zaman savunucusu olacağız. Türk Milletinin ve milyonlarca öğrencinin talebi nettir: Bu müfredat değişikliği, derhal iptal edilmelidir” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol