“Atatürk bizlere gurur duyulacak bağımsız ve modern bir Cumhuriyet armağan etti”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Osman Bilgin, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın en itibarlı liderlerinden biri olduğunun altını çizdi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andığını belirten Vali Bilgin “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 10 Kasım, Türk milleti için büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür.
Türk milleti, insanlığın ortak değerlerine, uygarlığın şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürk'ü yetiştirmiş yüce bir millettir. Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılaplarıyla yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır. Atatürk'ün, İstiklal Savaşı'nın ardından kurduğu ve genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü yansıtan eşsiz bir eserdir. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte önemli devrimler, reformlar ve atılımlar gerçekleştirmiş, siyasal, toplumsal, hukuksal, kültürel ve ekonomik alanlarda büyük değişimler yaşamıştır.
Hayatı boyunca milletimizin yücelmesi için çalışan Atatürk, bizlere gurur duyulacak bağımsız ve modern bir Cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır. Önünde aydınlık bir gelecek uzanan Türk milleti, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan Cumhuriyet'i ileriye taşımaya kararlıdır. Türk milleti, Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu, tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı. Vali Osman Bilgin Kırklareli’nin Kurtuluşu münasebetiyle bir mesaj daha yayınlayarak şunları kaydetti; “Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimiz 10 Kasım 1922 tarihinde, her türlü yokluk, kıtlık ve imkânsızlığa rağmen bağımsız vatan sevdası ile düşman işgali altında kalan vatan topraklarından, işgal kuvvetlerini söküp atmak için eşi benzeri görülmeyen onurlu bir mücadele vererek Kırklareli’nde büyük bir zafer kazanmıştır. Ülkemiz üzerinde geçmişte oynanan oyunların bugünlerde farklı şekilde geliştiğini görüyoruz. Ancak, bu kutsal vatan topraklarını kanlarıyla sulayarak bize emanet eden ecdadımıza layık olmak için, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların bilinciyle, birlik ve beraberliğimizi bozmadan daha da yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışacağız. Bu vesileyle, Kırklareli’ nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol