Atatürk Evi coşkuyla açıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğup büyüdüğü evin birebir kopyası ilimiz Yayla Mahallesine kazandırıldı. Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği açılışa Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve İl Teşkilatı tam kadro katılım gösterirken, Atatürk evine katkı sağlayan 1999-2004 tarihleri arasında ilimizde Belediye Başkanlığı yapmış olan Cengiz
Bağdan da törende ödül aldı...

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından ilimiz Yayla Mahallesi’ne kazandırılan Atatürk'ün Selanik'teki doğup büyüdüğü evin bir kopyası dün törenle açıldı. 

Saat 17.00'de gerçekleşen açılış törenine; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay A. Cihan Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, 1999-2004 tarihleri arasında ilimizde Belediye Başkanlığı yapmış olan Cengiz Bağdan, sanatçılar, yazarlar, STK temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar katılım gösterdiler.
"Atatürk"te birleştiler
AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve teşkilat mensuplarının açılışa katılım göstermesi de "Atatürk" noktasında siyasi kimliklerin bir yana bırakılarak biraraya gelinmesi katılımcılardan büyük takdir topladı. Kırklareli Belediye Başkanı yaptığı açılış konuşmasında da bu konuya vurgu yaparak, böylesine anlamlı bir açılışta bir araya gelmekten büyük gurur, mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti. Siyasi renklerin bir yana bırakılarak, tüm siyasilerin, STK'ların 7'den 70'e herkesin biraraya gelmesinden ötürü ayrı bir sevinç duyduğunu ifade etti.
Vali Çiftçi; "Atatürk Evi ile birlikte Yayla Mahallemizdeki tarihimiz bir kez daha canlanmış oldu"
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ise yapmış olduğu konuşmasında şunları kaydetti; "Çok değerli misafirler, konuşmama başlarken, ilimizin ilk ve en eski yerleşim yeri olan tarihi dokunun canlandığı Yayla Mahallemizde yapılan bu anlamlı ve onurlu Atatürk evinin şehrimize kazandıran çok değerli başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu’na ve katkıda bulunan tüm hayırseverlere İlin Valisi olarak öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Kırklareli Valiliği olarak restore ederek ilimize kazandırdığımız Kültür ve Sanatevi’nin yanında belediyemizin yapmış olduğu Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir aynısı olan Atatürk Evi ile birlikte Yayla Mahalle’mizde ki tarihimiz bir kez daha canlanmış oldu.
Millet olma bilinci bazı ortak değerler ile kazanılmaktadır. Bir milletin ortak değerleri milli, dini, tarihi, kültürel ve vatani değerlerdir. Bizim milletimizi de bir arada tutan ve uzun yıllar bir arada kalmamızı sağlayan birçok ortak değerlerimiz vardır. Millet oluşumuzda aynı vatanı paylaşıyor oluşumuz, aynı bayrağın altında oluşumuz, aynı devletin çatısı altında olmamız, aynı dine mensup olmamız, aynı tarihe sahip olmamız, aynı dili konuşmamız, aynı kültür coğrafyasını paylaşmamız gibi ortak değerlere sahip olmamızın bir sonucudur.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu ülkenin en önemli ortak değerlerinden bir tanesidir. Türk milleti Atatürk’ün kendisi için ne denli, ne kadar değerli olduğunu bilmekte. Bu yüzden de sonuna kadar sahip çıkmaktadır. Burada yapılan bu güzel eserde, Türk milletinin Atatürk’e verdiği değerin, önemin ve sevginin açık bir ispatıdır. İnanıyorum ki; Yayla Mahallemizi gezerken, bir tarih önünden geçilecek ve buralar ziyaret edilirken o eski günleri, o anlamlı günleri ve ortak değerlerimizi, bir kez daha birlikte yaşayacağız. Tabi ki, bu eserlerle beraber ilimizin turizm sektörü de hareket kazanmış olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerimle, bu eserleri, bu değerleri ilimize ve ülkemize kazandıran başta hayırsever vatandaşlarımız olmak üzere, tabi ki belediye başkanımıza da teşekkür ediyor, tüm emeği geçen, katkıda bulunanlara tekrar teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Yapılan eserin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Vali Çiftçi'nin konuşmasının ardından Atatürk Evi’nin yapılmasında emeği geçen, katkı sağlayan isimlere günün anısına birer armağan verildi. Bu isimler arasında Bağdan Beton adına 1999-2004 tarihleri arasında ilimizde Belediye Başkanlığı yapmış olan Cengiz Bağdan da yer aldı. Daha sonra ise Atatürk Evi'nin açılışına geçildi.
Her aksesuarı, her bir noktası itina ile düzenlenmiş olan evi vatandaşlar büyük bir ilgi ile gezdiler. Özellikle balmumu Atatürk, Zübeyde Hanım ve Ali Rıza Efendi heykelleri detayı ile gezenleri büyüledi, zaman zaman duygulandırdı. Duvarları Gazi Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ile bezenen evin, eşyalarının da dönemi yansıtması açısından gayet özenle tasarlandığı gözlendi. Açılış programı Atatürk Evi'nin gezilmesi ve ikram ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol