Ata’nın Kırklareli’ne gelişinin 92’nci yıl dönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 20 Aralık 1930 Kırklareli’ne gelişinin 92’nci yıl dönümü törenle kutlandı. Kırklareli Merkez’de Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan ilk törende Atatürk Anıtı’na Valilik, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığınca çelenk sunuldu. Protokol üyeleri ve öğrencilerin de katıldığı program daha sonra Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti. Meydandan ellerinde dev Türk Bayrağı ile Halk Eğitim Merkezi’ne kadar yürüyen öğrencilere protokol üyeleri de eşlik etti. Halk Eğitimi Merkezi’nde ise günün önemine ilişkin konuşmayı Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaparken daha sonra öğrenciler Vali Birol Ekici’ye Türk Bayrağını teslim etti. Program öğrencilerin okuduğu şiirler ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ile Ata’nın ziyaretinde tadına bakarak üretilmesini tavsiyesi ettiği coğrafi işaretli hardaliyenin katılımcılara ikramı ile sürdü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 20 Aralık 1930 Kırklareli’ne gelişinin 92’nci yıl dönümü törenle kutlandı. Kırklareli Merkez Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda ilk kutlama yapıldı. Burada Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen törenin ardından öğrenciler, protokol üyeleri ve vatandaşlar yürüyerek Halk Eğitim Merkezi’ne geçti. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun konuşması ile sürdü. Kesimoğlu konuşmasında Atatürk’ün Kırklareli ziyareti ve Kırklareli’nde geçirdiği anlara ilişkin o günleri anlattı. Atatürk’ün Kırklarelilere bıraktığı şu satırları tekrarladı. 
“Kırklareli’nde halkın çok hassas, millet ve memleket işlerinde çok alakalı ve heyecanlı olduğunu gördüm. Faaliyetlerinizi de işittim. Burada geçirdiğim iki gün zarfında edindiğim hislerle, unutulmaz hatıralarla sizlerden ayrılıyorum.”
Kesimoğlu, Kırklareli halkının o gün yaşanılan coşku ve heyecanı bu günde hissettiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından şiirler okundu. Program öğrencilerin Kırklareli Valisi Birol Ekici’ye Türk Bayrağını takdim etmesinin ardından hardaliye ikramı ile sona erdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol