“Askıda Ekmek Projesi” Kırklareli’nde başladı

Kırklareli Ülkü Ocakları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ekmek zammına karşı başlattığı "Askıda Ekmek Projesi"ne tam destek veriyor. 

Kırklareli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ertuğrul Ünal uygulamanın il merkezindeki tüm fırınlarda uygulanacağını açıkladı. Başkan Yardımcısı Ünal “Kırklareli Ülkü Ocakları olarak Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçelin; Yüzde 15 zam adil değil diyerek 'Askıda ekmek' projesi Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde 'Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?" diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız 'komşusu açken tok yatan bizden değildir1 esasına dayanmaktadır” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ekmeğin adil dağılımı 30 Temmuz 2018 Pazartesi 14:33:35

    Milletin tek karın doyuranı ekmek de timsah iktidarın arka sağ bacağı ülkü beylerinin gözyaşı oldu. Karınları üç öğün tıkabasa dolu ülkü militanları toplumun yeterince ekmek alacak parası dahi olmayan yoksulların yarı tok komşularının şimdilik gönüllü bir icbar ile artı 1 ekmek parası ödeyip isyanın eşiğindeki yoksulların kıyam etmelerini engelleme milis hizmetini böylesi bir alicengiz oyunu makyajı ardına saklamaya çalışıyorlar. Yarın birgün fırınlara masa kurup kim ki iki veya fazla ekmek alıyorsa +1 mecburi ödeme yapmalarını gözetleyerek adil beslenme düzeni kurabilir ve millete ekmek zekatı ve sadakalığını öğretip toplumsal barışı sağlayabilirler. Yahu şimdi binbir gece saraylarında binbir türlü yemeği milletin kesesinden gün üç öğün robot ahçı ve garsonların bir ayin korografisi ile padişahane türlü yemeklerini altın tabaklar içlerinde zorgonlara servis etmelerini mesele etmenin ne lüzümu var ne zamanı.

  2. Güzel uygulama fakat Kırklareli halkı bu konuda daha mesafelidir. Gurur yapacaktır. Bir diğer husus da fırıncıya güveneceğiz bu durumda. Parasını verdik ala peki ekmeğin askıdan geri inmediğine güven duyacağız karşılıklı ?