Asırlık Pavli açılış töreni gerçekleşti

Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı, 14 Eylül Perşembe günü büyük bir katılım ile açılışını gerçekleştirdi. Trakya halkının nefesini tutarak beklediği Pavli Panayırı’nda alışverişten eğlenceye, gösterilerden Trakya’nın geleneksellerine kadar çok farklı renkler halk ile buluşuyor.

rakya’nın Asırlık Eğlencesi olan, çevre il ve ilçeler başla olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen konukları ağırlayan Pavli Panayırı’na yurt dışından da büyük ilgi var. Bu yıl 108.’si düzenlenen Pavli Panayırı’nın açılışında halk oyunları açılışa neşe katarken, katılan konuklar da festival alanına girmek için sabırsızlıkla bekledi.

Geniş katılım oldu
Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’nın açılış törenine AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Pehlivanköy Kaymakamı Hasan Meşeli, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir katılım gösteren isimler arasında yer aldı. Protokolün yanı sıra açılış töreni ve panayıra katılmak üzere yüzlerce halk da festival alanına adeta akın etti.
İsimler farklı
eğlence aynı
Farklı isimleri de olan Pehlivanköy Panayırı’na halk arasında Sonbahar Panayırı, Pomak Pomak Panayırı gibi farklı isimlerle de hitap ediliyor. Farklı isimler ile söylense de Pavli Panayırı’nda eğlence ve güzellik ortak yaşanıyor.
Trakya’nın merkezi
Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçesi’nde binlerce konuğu ağırlayan Pehlivanköy Pavli Panayırı, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale’de de heyecanla bekleniyor. Büyük bir merkez olarak can bulan panayır 14 – 17 Eylül tarihleri arasında eğlencenin merkezi olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol