Asırlık Pavli Panayırı 110’ncu kez “merhaba” dedi

Bundan tam 110 yıl öncesinde Sultan II. Abdülhamid'in fermanı ile bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacıyla başlatılan Pavli Panayırı bir kez daha kapılarını misafirlerine açtı. Açılışta halk oyunları gösterisi, mehter takımı yer aldı. Ülkemizin en eski etkinliklerinden birisi olan panayır 12-15 Eylül tarihleri arasında devam edecek.

1910 yılından bu yana Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen bölgede "Pavli" olarak bilinen Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı törenle başladı. Açılış etkinliğine; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı konuşmada geleneklerin milletlerin öenmli parçası olduğunu söyleyerek, bu gibi etkinliklerin devam etmesinin önemine vurgu yaptı.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da panayırın Osmanlı'dan bu yana kurulan bir panayır olduğunu aktararak, ayakta kalarak devamlılığını sürdürebilmesinin bölge açısından büyük önem taşıdığından bahsetti.
Bir asırı aşkındır devam eden etkinliğe tüm Trakya’dan büyük bir katılım olurken, Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, panayırın bu kadar yıl boyunca devam etmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Tarihe tanıklık eden panayırın görülmeye değer olduğunu vurgulayan Açıkel, “İnsanlar ve toplumlar gelenekleriyle yaşarlar” diyerek bu gelşeneğin yaşatılmasının sadece Pehlivanköy için değil tüm Türkiye için önem arz ettiğini kaydetti. Konuşmaların ardından panayırın açılış kurdelesi kesildi ve eğlenceler başladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol