“Aşınızı Mutlaka Olun, Bulgar Turistlere Dikkat Edilmeli” Uzunköprü’de de Covid-19 Vakaları Hareketlendi

Son günlerde Edirne genelinde artan vakalara dikkat çekmek için gazeteciler ile bir araya gelen Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Gürcan Altun, aşı çağrısında bulunurken, dövizdeki artışa paralel olarak Edirne’yi mesken tutan Bulgar turistlerinde vaka artışında önemli rol oynadığını ifade etti. Bulgaristan’ın PCR testlerinin ne kadar güvenli olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade eden Altun esnafları müşteri kabullerinde dikkat etmesi konusunda uyardı. Diğer yandan ilçemiz Uzunköprü’de de son günlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden vakaların artışa geçtiği noktasında emareler gözleniyor.

Vaka artışlarını basın mensuplarına değerlendiren Dr. Altun, Edirneli esnaflara çağrıda bulunan Altun, maskesi olmayan müşteriyi dükkanına almaması gerektiğini ifade etti. Altun, “Son 3-4 aydır ülke genelinde vaka sayılar düşmüyor. Bu Edirne’ye özgü bir şey değil. Vaka sayılarını düşürme noktasında bir çabada yok. Alınan tedbirler ile halkımızda kanıksamış sanki pandemi yokmuş gibi davranıyor. Ne yazık ki böyle bir algı ortamı yaratıldı. Oradan kaynaklanan bir durum oysaki bu salgın hala devam ediyor. Aşılanma oranları ile alakalı ciddi anlamda bir sıkıntı var. Aşılanma hızı çok düşmüş durumda. Yapılan günlük aşı sayısı 100-150 bin bandına düşmüş durumda. Oysaki bu ülkede bir milyonun üzerinde günlük yapılan aşılar vardı.
Bu konuda Sağlık Bakanlığının aşı olma konusunda daha ikna edici olması lazım. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaların çok ciddiyete olduğunu düşünmüyorum. Aşılamada hızın artması gerekiyor. 3. Doz aşılmada 18 yaş üstü içinde açıldı. İkinci dozun Üzerinden 6 ay geçmiş bireyler hatırlatma dozunu olması gerekiyor” dedi.

“BULGAR TURİSTLER
MASKE TAKIMIYORLAR”

Dr. Altun Bulgaristan’daki vaka ve ölüm oranlarına dikkat çekerken bu ülkenin aşılamada da Bulgaristan’ın istenilen seviyede olmadığını ifade etti. Bulgaristan’ın PCR testlerinin ne kadar güvenli olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade eden Altun esnafları müşteri kabullerinde dikkat etmesi konusunda uyardu. Altun son olarak yaptığı değerlendirmede,

“Oransal olarak bakıldığında hastalık orada bizden daha yüksek görülüyor. Dolayısıyla bunun ile ilgili birtakım kısıtlamalar getirilmeli. İl Hıfzıssıhha kurulu tarafında getirilen bir kısıtlama olmasa bile esnafın en azından dikkat ediyor olması lazım. Dükkanların içerisine maske takmadan insan alınmaması gerekiyor. Çünkü kış aylarında havalanma koşulların çok iyi değil dükkanların, o ortamda biriken o viral yük insanları hasta edecektir. Hem içeride çalışan insanları hem de beraberinde o dükkana alışveriş yapmak için gelen diğer müşterileri rahatsız edecektir. Bunlar son derece kıymetli. Olabildiğince maske takılması konusunda zorlamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

UZUNKÖPRÜ’DE DE
VAKALAR ARTIŞA GEÇTİ

Hayat Eve Sığar (HES) Uygulaması üzerinden anlık vaka takibi yapan vatandaşlar bugünlerde ilçemizde de vakaların yoğunlaştığını fark ediyor. Özellikle bazı noktalarda yoğunlaşan vakaların aynı aileden ya da yakın oturan akrabaların bulunduğu alanlarda olduğu düşünülüyor. Uzmanlar bu dönemde aşı dahi olunsa yine maske ve mesafe kuralına uyulması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol