Aşım “Projeyi çocuklarımızın hayalleri ile süsledik”

Önemli projeler arasında yer alan "Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim" projesinde olumlu sonuçlar alındı. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım proje kapsamında öğrenciler ile birlikte kitap hazırladığını belirterek “Bu projede yer alan öğrenciler bu kitapta kendi hayallerinden bahsediyorlar. Bunu şiir ve yazıyla anlatıyorlar resimle anlatıyorlar. Mesela bir öğrenci öğretmen olma hayalini anlatmış, biz bunu burada resimledik grafiker arkadaşlar resimledi. Onun haricinde öğrenciler kendi resimlerini, hayalleriyle ilgili resimlerini de paylaştı bizimle. Son olarak da projeyle ilgili aktivitelerden fotoğraflar ve öğrencilerin kendi görüşleri var. Bu projeden nasıl yararlandığını anlatmış. Mesela bir öğrenci; ‘Valiliğimiz bizi havuza gönderdiler çok eğlendim. Havuza gittiğimde yüzme bilmiyordum ama yüzebiliyorum. Koro öğretim grubuna girdiğimde okula bakış açım değişti. Ritim grubuna girmeden önce okuldan sıkılıyordum ve okula gelmek istemiyordum. Fakat ritim grubuna girdiğimde okula seve seve gelmeye başladım.
Teşekkürler Sayın Valim, İl Milli Eğitim Müdürüm ve Proje Koordinatörümüz Gamze Hocam' demiş. Bu dönüşler bizleri çok mutlu etti" açıklamasında bulundu.
“Bu kitabı neden bastırıyoruz”
Kendine eğitime adamış hayır severler olduğunu belirten Aşım “Bu kitabı Türkiye’nin değişik illerine de gönderilecek onlarda bu projenin nasıl yapıldığını görmüş olsun faydalansın ve farkı bir etkinlik olarak çocukların proje sonundaki kazanımlarını tüm halkımız görsün istiyorum. Çocuklar içinde artı bir değer olacak onlarında elinde bir hatıra olarak kalacak” dedi. Aşım şöyle devam etti;
“Projelerimiz bitmeyecek”
“Eğitime gönül verenler adına bir kitaptır. Bu kitap sayesinde 20 yakın okul hayırseverler tarafından yaptırıldı. Mesela Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O, Mustafa Dalcalı İ.Ö.O Bu okulların hayırseverlerini yad etmiş oluyor. Kitabımızda hayırseverlerin yakınlarıyla yapılmış röportajlar yer alıyor. Ve bu eğitime yapılan bağışı teşvik etmek amaçlı bir projeleri daha var.”
“Yayın Çalışmalarımız”
“Kırklareli Eğitim adını verdiğimiz bir dergi daha çıkıyor il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ildeki öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu bir dergi. Akademik açıdan dolu bir dergi olmakla birlikte ildeki öğrencilerin, öğretmenlerin vatandaşların zevkle okuyacağı bir dergi.”
“Farklı çalışmalarımız var”
“Özel Etüt Merkezleri kapatıldı bir kısmı özel eğitim kurslarına döndü vatandaşları da bu konu hakkında bilgilendirdik. Kurslarda tek branş üzerinde eğitim veriliyor. Dershane mantığıyla ders veren kurum yok. Eğer böyle bir kurum varsa bize bildirsinler biz bu tarz
kurumları kapatıyoruz. Esas olarak öğrencilerimizin kendisiyle ve çevresiyle barışık nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sportif ve kültürel olarak öğrencilerimizin daha başarılı ve katılım
sağlamasını hedefliyoruz. Okul Müdürü ve öğretmenleri bu konuda teşvik ediyoruz. 8. Sınıfı bitirene kadar her öğrencinin bir spor branşında lisans sahibi olmasını istiyoruz. Bununla ilgili bazı branşlarda Gençlik spor İl Müdürlüğüyle birlikte çalışmalar yapacağız.”
“Okul güvenliği için gerekli tedbirler alındı”
“Mevcut okulların daha güvenli hale gelmesi için okul güvenliğiyle ilgili çalışmalar olacağını açıkladı.
Okullarda hem öğrencinin hem öğretmenin daha güvenli olması için bir takım projeleri olduğunu belirtti. Güvenliğin okullarda yaşanacak ufak tefek kazalarında önüne geçmek amaçlı olduğunu veliler bizlere en değerli varlıklarını emanet ediyorlar dedi. Sene başında tüm okullara yazı geçildiğini okul güvenliği, ve okuldaki çalışma ortamı ve güvenliği ile gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili yazı gönderdik."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol