Aşım; “Doğru tercih, doğru gelecek”

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, açıklamada bulundu. Murat Aşım, açıklamasında; Türkiye’nin en önemli üniversitelerinin Kırklareli’nde olacağını söyledi.
Kırklareli’nde ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir seminer düzenlendiğini vurgulayan Murat Aşım; Öğrencilerin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda ve özellikle Üniversite tercihlerinde seminerin yol gösterici olacağını aktardı. “Üniversite tercih günleri” adı altında 11.ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik seminer düzenleneceğini belirten Murat Aşım; 8 Mayıs 2017 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde Üniversitelerden gelen görevliler tarafından tercih yapmaya hazırlanan öğrencilere üniversiteleri hakkında bilgiler verildi ve Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda bilgilendirici stantlar kurularak üniversiteler hakkında bire bir bilgiler aktarıldı.

Öğrencilerin ve velilerin sağlıklı tercih yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Murat Aşım; Doğru tercih, doğru gelecek sloganı ile çalıştıklarını vurguladı.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve EKET Fuarcılık işbirliğinde, Kırklareli’ne gelecek olan üniversitelerin en iyi şekilde kendilerini, öğrenci ve velilere anlatmaya çalışacağını kaydeden Murat Aşım; “Kırklareli’ne gelecek olan özel
ve devlet üniversitelerinden görevliler, tercih yapacak olan öğrencilere üniversitelerinin fiziki koşullarını, ulaşımlarını, başarı sıralamaları gibi konularda yardımcı olacaklar. Üniversitelerden gelen görevliler, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak üniversitenin mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, üniversitenin yakın ve uzak çevresini, öğrencinin üniversite sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecek. O nedenle öğrencilerimizin düzenlenecek olan seminerde görevlilerin vereceği tavsiyelerini önemsemelerini istiyoruz” diye konuştu. Kırklareli’ne gelecek olan Özel ve Devlet Üniversite görevlilerinin kendilerini öğrenci ve velilere tanıtacağını aktaran Aşım; düzenlenecek olan seminere merkez ve tüm ilçelerden öğrenci ve velilerin katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol