Asılsız ihbara suç duyurusu

Son dönemde sosyal medya üzerinden sokak hayvanları ile ilgili yapılan bazı ihbarların asılsız çıktığını, bu ihbarlarda Valilik ve Vali Osman Bilgin hakkında rencide edici ve hakaret boyutuna varan ifadeler kullanıldığını bildiren Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bu ihbarları yapanlar hakkında kamu davası açılması amacıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, sosyal medyada yer alan ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile Valiliği hedef alan bazı paylaşımlar hakkında yazılı açıklamada bulundu. Sokak hayvanları ile ilgili yapılan paylaşımlarda bir kamu kurumu olarak Kırklareli Valiliği’nin ve Vali Osman Bilgin’in de hedef alındığı belirtilen açıklamada, hayvanlarla ilgili ihbarların araştırıldığı ancak asılsız çıktığı belirtildi.
Konu hakkında yapılan açıklama şöyle;
“Sosyal paylaşım sitelerinde sokak hayvanları hakkında duyarlılık sahibi vatandaşlarımız tarafından mesajlar paylaşılmaktadır. Ancak söz konusu mesaj içerikleri son zamanlarda iftira ve hakaret boyutuna varmış ve çalışma huzurunu bozucu niteliğe bürünmüştür.
Valiliğimizce; İlimizde yerel yönetim birimleri, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen çalışmalar ile ilgili her türlü denetim faaliyeti sürdürülmektedir.Yapılan çalışmalar halkımıza duyurulmakta ve bu konuda sivil toplum ile kamunun işbirliği önemsenmektedir.
Bütün samimi çabalara rağmen şikâyete konu mesajlar ile İl Valimizin şahsına ve Kırklareli Valiliğine yönelik yazılanlar rencide edici boyuta ulaşmıştır. Söz konusu mesajlar halka açık bir şekilde paylaşıldığından, gerçeklik payı bulunmayan paylaşımlar nedeniyle halk arasında Valiliğimiz’ce sokak hayvanlarına yönelik gerekli çalışmaların ve denetimlerin yapılmadığı izlenimi uyandırılmaya çalışılmaktadır. Bunun yanında üst mercilerin adresleri de eklenmek sureti ile mesajlara şikâyet boyutu kazandırılmaktadır. Şikâyetlerin haklı bir yanı olmadığından üst mercilerin gözünde Valiliğimizin itibarı zedelenmeye çalışılmaktadır.
Sürekli yapılan paylaşımlar nedeni ile halka ve üst mercilere suçlamaların gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklama yapılması zorunluluğu doğmakta, bu da diğer iş ve işlemlere ayırılacak zamanın ve dikkatin verilememesine, gerçeklik payı olan paylaşımların da dikkate alınamamasına neden olmaktadır.
Ayrıca, 26 Haziran'dan bu yana Üsküp beldesinde 100 sokak hayvanın kaybolduğuna dair asılsız paylaşımlar yapılmış, Sayın Valimizin talimatıyla ilgili birimler ve kolluk kuvvetlerimizce 7 kez çalışma yapılmış, sonucunda iddiaların gerçek dışı olduğu anlaşılmış ve ilgililer telefon görüşmesi ile bilgilendirilmiştir.
Valiliğimizce, vatandaşlarımızın her türlü talebi 24 saat esaslı olarak değerlendirmekteyiz. Ancak Kamu kurumlarında iş ve işlemler sosyal medya üzerinden değil kurumlara müracaat edilmesi suretiyle tesis edilmektedir. Vatandaşlarımızca, kurumlarca yapılan iş ve işlemlerle ilgili şüphe oluşması halinde yetkili kurumlara başvurulması ayrıca İdarenin iş ve işlemleri karşı adli mercilere müracaat edilmesi tüm vatandaşlarımızın Anayasal hakkıdır. Gerçeği yansıtmayan mesajlar ve paylaşımlar Valiliğimizin halkımızın gözündeki itibarını zedelemeye yönelik kamuya açık bir biçimde ve sürekli olarak paylaşımda bulunan ilgililer hakkında eylemlerine uyan suçtan kamu davası açılması için şahıs/şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol