Aşılamada 1’nci Sıradayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün Türkiye’nin aşılama oranlarını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye genelinde 18 yaş üstü en az iki doz aşı olma oranının yüzde 68,13 olduğunu belirtti. 18 yaş üstü nüfusa göre aşılama oranının en yüksek olduğu ilin ise yüzde 76,4 ile Kırklareli olduğunu kaydetti. Kırklareli ikinci doz aşılama oranı olan 76,4 ile Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında ilk doz aşılamada
önemli bir mesafe kaydettiklerini ancak artık ikinci doz
aşılama oranlarını paylaşacaklarını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı rakamlar sonrası bir mesaj yayımlayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de;“İlimizde halkımızın yüzde 76,4’ünün 2 doz aşısını tamamlaması ile aşılama oranında Türkiye birincisi olduk…Kırklarelili hemşehrilerimi tebrik ediyorum...
İyi ki varsınız, her zaman sizinle gurur duyuyorum...
Emeği geçen sağlık çalışanlarımız, çalışma arkadaşlarım ve duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin aşılama oranları açıklandı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, önceki gün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Günlük Covid-19 tablomuz değişti. Bugünden itibaren, il bazında, ilk doz yerine, en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacağız. Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik” dedi. Bakan Koca sosyal medya paylaşımında bir de harita yayımlayarak Türkiye genelinde il il ikinci doz aşılanma oranlarını paylaştı. Nüfusa göre ikinci doz aşılama oranlarına bakıldığında ise listenin başında Kırklareli ardından Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Amasya’nın geldiği görüldü. Komşumuz Edirne’de listede 6’ncı sırada yeraldı.
Türkiye ortalaması ikinci doz aşılamada yüzde 68,13 olurken listenin ilk sırasında yer alan Kırklareli’nde nüfusa oranla ikinci doz aşılamada yüzde 76,4 oldu.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de Bakan Koca’nın açıkladığı rakamların ardından yine sosyal medyadan bir açıklama yaparak Kırklareli halkını ve sağlık çalışanlarını,“İlimizde halkımızın yüzde 76,4’ünün 2 doz aşısını tamamlaması ile aşılama oranında Türkiye birincisi olduk… Kırklarelili hemşehrilerimi tebrik ediyorum... İyi ki varsınız, her zaman sizinle gurur duyuyorum...Emeği geçen sağlık çalışanlarımız, çalışma arkadaşlarım ve duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum” sözleri ile tebrik etti. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol