“Asgari Ücret 3 Bin 100 TL Olmalıdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu’nun asgari ücret konusundaki açıklamalarına katıldıklarını bildiren CHP Kırklareli İl Başkanı AlaaddinGüncer, “Asgari ücret amasız ve fakatsız 3 bin 100 TL olmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı AlaaddinGüncer, asgari ücretin “amasız ve fakatsız 3 bin 100 TL olması” gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde kamuoyuna asgari ücret konusunda yaptığı açıklamayı anımsatan Güncer, Kılıçdaroğlu’nun“Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında olması kabul edilemez. Asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olması ve asgari ücretin vergiden muaf olması gerekmektedir” sözlerini anımsatarak, “Bu doğrultuda CHP Kırklareli il ve ilçe örgütleri adına partimizin asgari ücret önerisinin neden en az 3 bin 100 TL olması gerektiğini 7 maddeyle açıklamak ve Kırklareli il genelindeki kamuoyuyla paylamak istiyorum” dedi.
Güncer, 7 maddelik listenin başında; “Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçi refaha ermeli” ifadelerini yerleştirirken devamında şu maddeleri sıraladı;
“Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir.
Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL.
2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hakkediyor.
Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı!
Milyonlarca insanımız açlık ve sefalete terk edilemez. İnsanca yaşam için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL.
Asgari ücrete sadece zam yetmez, asgari ücretliden vergi de alınmamalı.
Ülkemizdeki çalışanların yüzde 43’ünün asgari ücretle geçimini idame ettirdiğini biliyoruz. Toplumumuzun büyük bir kısmını yakından ilgilendiren, çalışanların ve ailelerinin merakla beklediği ve biraz olsun iyileştirilmesini istediği asgari ücret konusu bizleri yakından ilgilendiriyor. Her zaman emeğin, emekçinin, işçinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizdeki milyonlarca insanı yakından ilgilendiren asgari ücret konusundaki hassasiyetini her zaman dile getirmiştir. Bundan sonra da aynı hassasiyetle üretenin ve çalışanın güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.” (M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol