Aşçı Çırağı kursunda, öğretmen ve öğrenciler harikalar yaratıyor

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda halen devam eden Aşçı Çıraklığı Kursu’nda, hoca ve kursiyerler harikalar yaratıyor. 13 Ekim tarihinde başlayan kursun Cumartesi-Pazar grubunun eğitimlerine konuk olan gazetemiz, kurs öğretmeni Bahar Bayındır’ın sunumlarını, anlatımını ve kurs ile ilgili hedeflerini dinledi, yerinde gözlemledi.
Kursta Türk mutfağının yanı sıra, Dünya mutfağından da yemekler yaptıklarını belirten Bayındır; “İlk etapta kursa gelenlerin bilgi düzeyini ölçmeye çalıştık. Hangi aşamadalar, yemekleri gerçekten iyi biliyorlar mı? Bunu değerlendirdik. Sonra hepsinin uygulamalı şekilde katılabileceği etkinlikler gerçekleştirdik” dedi.
Önümüzdeki süreçte yine aynı etkinliği yapacağız
Güzel yemekler yaptıklarını ve öğrendiklerini kaydeden Bahar Bayındır söylemine şu cümlelerle devam etti:
“Bu aşamadan sonra onların daha aktif şekilde ön plana çıkacağı uygulamalar planımızda olacak. Örneğin çorbalardan sınav yapacağız. Bu sınavlarda kursiyerlerimizin hijyen, sunum, yapım aşaması gibi çeşitli kriterlerdeki performansını değerlendireceğiz. Kursumuz Mart ayı sonrasına kadar devam edecek. Onlar da bu süreçte kendilerini daha fazla geliştirecek.”
Aşçı Çıraklığı kursunda, İtalyan ve Japon mutfağından da yemekler yaptıklarını dile getiren Bayındır; “Önümüzdeki süreçte yine aynı şekilde etkinlikler yapacağız. Daha fazla uygulamamız olacak. Kursumuz çok nitelikli geçiyor. Mutfağımız çok güzel. Tüm imkanlarımızı en verim alabileceğimiz şekilde kullanıyoruz” dedi.
Gazetemizin konuk olduğu gün antrikot yapılan kursta; marine edilmiş et çeşitli işlemlerin ardından fırına verildi ve sonrasında muntazam bir sunum eşliğinde masadaki yerini aldı. Eğitimdeki amaçlarının sadece yapılış olmadığını hatırlatan Bahar Bayındır; “Burada sunum ve tatma işlemi de oluyor. Ayrıca yemeğin lezzeti kadar görsel tasarımı da çok önemli. Kursiyerlerimizin aileleri evde yaptıkları yemeğin ardından burada yapılanların faydasının nasıl yansıdığını görmeye başlamışlar. Bizim zaten en büyük hedefimiz, burada öğrenilenlerin gerçek hayatta uygulanabilmesi” ifadesinde bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol