Arzu Yıldırım 2. Organizasyonuna imza atıyor

Kırklareli Doğu Mahallesi Muhtarı Arzu Yıldırım sözünde durarak Sapanca gezisinin ardından yeni bir organizasyonla gün yüzüne çıkıyor. Daha öncelerde birçok kez dile getirdiği kadınlara yönelik projelerini bir bir gerçekleştiren Yıldırım, şimdi de Nevşehir Kapadokya turu düzenliyor. Hafta sonu gerçekleşecek olan tur için talebin çok olduğunu ancak ek kontejyan açtıklarını belirten Yıldırım, tüm vatandaşlarımızı organizasyonumuza bekliyoruz mesajını verdi.
Çalışmaları ve özellikle bayanlara yönelik faaliyetleri ile gündemden düşmeyen, ilimizin iki bayan muhtarından biri olan Doğu Mahallesi Muhtarı Arzu Yıldırım, göreve geldiği günden bu yana çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Vatandaşın taleplerine kulak veren ve onların memnuniyeti adına tüm istekleri imkânları el verdiğinde yerine getirmeye çalışan Yıldırım, 7-8-9 Ekim tarihlerinde mahalle sakinleri ile Nevşehir Kapadokya Turu düzenliyor. 7 Ekim Cuma günü akşamı başlayacak olan gezide birçok sürprizde ziyaretçileri bekliyor. Daha önce İzmit Kartepe ve Sapanca’ya gezi düzenleyen Yıldırım, böylesine organizasyonlar ile özellikle ev hanımlarını sosyalleştiriyor mesajını verdi. Yıldırım sözlerinin devamında; "Mahallemdeki bayanların uzun zamandır benden istedikleri bir şeydi bu organizasyon. Uzun zamandır da araştırmalar yapıyordum bu konu hakkında. Yaptığım araştırmalar sonunda Nevşehir Kapadokya’ya karar verdik. Gerçekleşecek olan gezi için vatandaşlarımızın halen bir fırsatı var. Belirlenen sayıya ulaştık ancak talep çok olunca bizlerde ek kontejyan açmış olduk. Böylesi daha güzel oldu ve bu şans gerçekten hep karşımıza çıkmıyor” ifadelerine yer verdi.
“Katılmak isteyenlerin muhtarlığı ziyaret
etmeleri yeterli”
"Bu gezimiz kültür gezisi olacak. Bir Kültür gezisi düzenleyelim demiştik ve zaten öyle de oldu. Biz etkinliklerimizi sürdürmeye, bayanlara yönelik faaliyetleri arttırmaya devam edeceğiz. Kadının ön planda olduğu, yalnızca kadınlara yönelik gezilerimiz, faaliyetlerimiz Doğu Mahallesi olarak devam edecek. Ben elimden geldiğince mahalle sakinlerinin isteklerine kulak vermeye, birtakım girişimlerde bulunmaya devam ediyorum. Onlar da sanıyorum ki bu etkinliklerden fazlası ile memnunlar.
Dediğim gibi etkinliklerimiz devam edecek. Önadım Medya Grubu aracılığı ile de buradan söylüyorum. Bundan sonraki gezilerimize katılmak isteyen mahalle sakinlerimizin Doğu Mahallesi Muhtarlığı'nı ziyaret etmeleri, taleplerini bana iletmeleri yeterli. Ben neredeyse tamamını değerlendirmeye çalışıyorum"
Kapadokya bir harika
Hafta sonu gerçekleşecek olan Kapadokya gezisi hakkında da bilgi veren Yıldırım;
Karşınızda taşların binbir şekil almış halini görebileceğiniz Güvercinlik Vadisinde huzurlu ve keyifli yürüyüş imakanı bulabilecekiniz. Göreme açık hava müzesinde Kızlar ve erkekler Manastırı, Aziz Basileus Kılisesi, Elmalı Kılise, Aziz Barbara Kılisesi,Yılanlı, Karanlık, Çarklı Kılisesi ve Tokalı Kılisesini gezebileceksiniz.Avanos Paşabağı Peribacalarında zamanla akarsuların ve rüzgarların aşındırıcı etkisiyle ortaya çıkan tepeler,vadiler ve bölgenin imzası olan peribacaları her yerde irili ufaklı volkanik şekilleri ile büyüleneceksiniz. Aşk Vadisinde balonların uçuşunu zevkle izliyebileceksiniz bulutlar gibi, bakan kişiye göre şekilllenen kaya yapıları ile tanışacaksınız. Ürgüp Şarap Mahzenlerinin ihtişamlı görüntüsü ve şarap çeşitlerinin ne kadar çok olduğuna şahitlik edeceksiniz.Ürgüp Üç Güzeller kuşkusuz en ünlü peribacalarıdır onları fotoğraflama şansına sahip olacaksınız.Mustafa Paşada eski rum evlerinin oldukça zengin taş işçiliğinin olduğu oyma kiliseler barınaklar ve vadinin içinden geçen dereye sahiptir.(Aios vasilios, Konsantin, Heleni kılisesi, Manastır Vadisi Kılisesi ve ayrıca Osmanlı Döneminde inşa edilmiş güzel taş ve ağaç oymacılığı işçiliğini göreceksiniz.) Çavuşin Kılisesi bir dönem cami olarak kullanılmıştır. Kaymaklı yeraltı şehri 8 kata kadar derinliği olan yüzlerce odası ve başka köylere uzanan tünelleriyle inanılmaz bir yer altı şehrine hayran kalacaksınız.(İbadethaneler, geçici mezarlıklar, erzak depoları)Turun son Gününde doğanın mucizesi Ihlara Vadisinde huzuru ve yeşili birlikte tanıyacaksınız.Adım attığınız andan itibaren sizi etkisi altına alacak gezdiğinizde bir ömre yetecek kadar güzel anılar biriktireceksiniz .
ÖNERİLERİMİZ:Tura spor ayakkabıyla katılmanız, yanınıza hırka almanız olacaktır” dedi.
Organizasyon programı
*1 GeceTaş Konakta Konaklama
*Cumartesi Günü Akşam Yemeği (Çorba, Karnıyarık, Pilav, Cacık, Kola, Fanta)
*Pazar Sabah Kahvaltısı (Serpme)
*Profesyonel Rehper Eşliğinde Keyifli bir Gezi

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hizmet yarışında Doğu Mahallesi Muhtarı ve Akalar Mahallesi Muhtarı kardeşime başarılar dilerim. Ne mutlu size hizmette sınır tanımıyorsunuz.. Şu ana kadar yapmış yapacağınız hizmetler için size teşekkür ederim. Emeğinize yüreğinize sağlık...