“Artık sağlıkta insana hizmeti gaye edinerek değişime öncülük eden bir Türkiye var”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Lüleburgaz’da yapımına devam edilen Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Minsolmaz, 65397 metrekare arsa üzerinde Mart 2017 yılında yapımına başlanan 300 yataklı Lüleburgaz Devlet Hastanesine, başta ilçe başkanı Tanzer Koç olmak üzere ilçeli partililerle birlikte gitti. Milletvekili Minsolmaz burada yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; 

“Dünyada ender görülen hız ve düzeyde, sağlık göstergelerimizi iyileştirerek küresel bir başarı örneği sergiledik. Bu büyük dönüşüm ile her engeli aşabileceğimizi, her hedefe ulaşabileceğimizi gösterdik.
Bugün dünya çapında özgün bir model olan "Sağlıkta Dönüşüm" ile Türkiye, küresel sağlık gündemini oluşturan liderler arasında yer alıyor. Artık sağlıkta insana hizmeti gaye edinerek değişime öncülük eden bir Türkiye var.
Şimdi önümüzde dev şehir hastanelerinin inşâsı var. Kırklareli, Lüleburgaz İlçesinde, çamlık mevkiinde, Haziran ayında yapımına başlanan 300 Yataklı Lüleburgaz Devlet Hastanesi ve Lüleburgaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatları devam etmektedir.
300 Yataklı Lüleburgaz Devlet Hastanesi 63.397 metrekare arsa üzerine mart 2017 ihalesi yapılan 300 yataklı Lüleburgaz Devlet Hastanesinin inşaat alanı 48.566 metrekare olarak belirlenmiş olup, 2018 yılında teslim edilmesi öngörülmektedir.
Genel yoğun bakım 9 yatak, Genel yoğun bakım 8+2 yatak(artı olarak yazılanlar izole oda), Cerrahi yoğun bakım 7+2 yatak(artı olarak yazılanlar izole oda) olmak üzere 28 Yetişkin adet 2. basamak Yoğun Bakım Yatağı mevcut olup, Pediatrik yoğun bakım yatak sayısı 2. basamak 5+2 yatak (artı olarak yazılanlar izole oda), Pediatrik yoğun bakım yatak sayısı 1. basamak 5 adettir.
Koroner yoğun bakım 5 yatak olarak planlanmıştır. Toplamda 52 adet Yoğun Bakım yatağı olacaktır.
12 adet ameliyathanesi bulunan yeni hastanemizde hasta hazırlığı için 5 yatak, hasta uyanma odasında 6 yatak bulunacaktır.
Hemodiyaliz 14 yatak olarak faaliyet gösterecek olup bunlardan 1 tanesi Hepatit B ve 1 tanesi Hepatit C hastalarına hizmet verecektir.
2 adet bay ve 2 adet bayan mahkum yatış odası yapılacaktır. 6 bloktan oluşan hastanemizin; 2., 3. ve 6 . blokları 5 kattan, 1., 4. ve 5 . blokları 8 kat olacak olup
1. Blokta temel + bodrum+ zemin kat
2. Blokta temel + dolgu
3. Blokta temel + dolgu
4. Blokta temel + bodrum+ zemin kat + l.kat
5. Blokta temel + bodrum+ zemin kat + 1. Kat+ 2. kat
6. Blokta temel + bodrum+ zemin kat +1.kat aşaması tamamlanmıştır. Hayırlı olsun.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sağlıkta hizmet sadece bina yapmakla olmuyor. Eğer insana hizmeti gaye edindilerse insanların sağlık hizmetlerine ulaşmada yaşadıkları sıkıntılara da anlam veremiyorum. Örneğin başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Devamlı kullanmış olduğum ilaçlarım bitti. Edirne de yıllık izindeyim oğlumda uyum eğitimi için özel bir okulda öğrenime başladı .Ben de ilaçlarımı yazdırmak için Edirne de misafir olduğumdan problem yaşamamak için Kırklareli. Aile hekimliğime geldim. Aile hekimi köylerde görevli olduğu için öğlenden sonra saat 14 yada 15 te gelmem istendi bende oğlumu okuldan alacağım diğer hekimlerden birine ilaçlarımı yazdırayım mümkünse olmaz dediler Halk sağlığı müdürlüğünü aradım oradaki yetkili memur da Sağlık Bakanlığı tebliği var bakarlarsa bakarlar bakmazlarsa bakmazlar diyerek işin içinde çıktı hastane randevu usulü çalıştığından Bayram dönüşü olduğundan sıra numarası almam mümkün değil ne olacak hayati önem taşıyan ilaçlarımı yazdıramadım Allahtan verilmiş ömür varmış hatati önem taşıyan ilaçlarımı alamadım bu yüzden belki de kaç hastayı kaybediyoruz. Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliği tebliğini gözden geçirmesini yetkililerin bu aksaklığı giderecek adımları ivedi olarak atmasını bekliyorum.