Artık miniklerin de bir futbol kursu var

Kırklareli’nde minik sporseverler için bir futbol kursu başlatıldı. Kırklareli Master ve Veteranlar Spor Kulübü oyuncuları Ali Ozan Araç ve Alparslan tarafında oluşturulan kurs sayesinde minik futbol severlere futbolu sevdirmek amaçlanıyor.

18 Kasım Cumartesi günü Kırklareli Belediyesi Ali Nazmi Üstündağ Spor Tesislerinde bulunan halı sahada gerçekleştirilen kurs miniklerden ve ebeveynlerden büyük ilgi gördü.
Kursun oluşturulma amacı hakkında açıklamalarda bulunan Kırklareli Master ve Veteranlar Spor Kulübü oyuncuları ve antrenörler Ali Ozan Araç ve Alparslan Sarı; konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı.
“İnsanlık yönünden bir eğitim
verme amacındayız”
Ali Ozan Araç, ‘’Kırklareli’nde böyle bir şeye ihtiyaç olduğuna inanarak bu oluşuma gittik. Altyapı bizim için önemli. Kırklareli’nde böyle bir ihtiyaç var. Alparslan Hocamla birlikte konuyla ilgi bir düşüncemiz oldu. Böyle bir şey yapmaya karar verdik. Bizim için gençler öncelikli.
Her gelen ailenin çocuğu iyi futbolcu olacak değil. Öncelik bir eğitim vermek. İnsanlık yönünden de bir eğitim verme amacındayız. Güzel bir oluşum içinde olacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu. Kırklareli Master ve Veteranlar Spor Kulübü hakkında da bilgiler veren Araç, “Veteranları Alparslan Hocamla beraber kurduk. Biz gidiyoruz eski ünlü futbolcularla oynuyoruz. Bütün maçlarımız televizyonda çıkıyor. Bugün buradaki genç kardeşlerimiz de yarın oynadıkları maçlarının televizyonlarda yayınlandığını çok çalışırsalar görebilirler. Bunlar onlar için önemli şeyler. “dedi.
“Spor çocuklarımızın kendine
güven kazanması için önemli”
İlerleyecekleri yoldan bahseden Araç, “Başlangıç olarak 17 kişiyiz. Bu daha fazla ilerleyecek ve daha fazla kişi olacağız. Kış mevsimindeyiz, yaza doğru sayımızda artış olacaktır. Kış sezonunda Cumartesi-Pazar çalışacağız. Çocuklarımızın okulları ve kursları var. Biz şu anda 2 gün başlasak ta, bunu havaların düzeleceği dönemlerde haftada 4-5 güne çıkarmak istiyoruz.
Sadece bizim gruba değil, velilerimiz herhangi bir gruba göndersinler. İlla futbolcu olacak diye değil. Çocuklarımızın kendine güven kazanması konusunda yardımcı olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
“Devamlılığı olan bir futbol okulumuz olacak”
Ali Ozan Araç’ın ardından kameralarımıza açıklamalarda bulunan bir diğer isim olan Alparslan Sarı; ‘’Bizim yapmakta olduğumuz futbol okulu, TÜMSO spor organizasyonu Başkanı Mustafa Kumbasar’ın desteği ile gerçekleştiriliyor. Futbol okulumuzu açtık. Yaş gruplarımız; 7-15 yaş arasında değişecek. Takım kadrolarımız yerine oturduğunda gruplara ayıracağız. Çalışmalarımız okulların devam ettiği dönemde; Cumartesi ve Pazar olacak. Yaz döneminde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olacak. Yeni başladık ama devamlılığı olan bir futbol okulumuz olacak. Aktivitelerimiz olacak.” Diyerek gelecek planlarından bahsetti.
“Trakya’daki eksiği tamamlamak istiyoruz”
Sarı, “Umarım ki; Trakya’da eksik olan bir spor konusunda bu eksiği gidermeye çalışacağız. Örnek olmak istiyoruz. Oyuncularımızı sadece futbol olarak değil, karakterini, kişiliğini ve özgüvenlerini geliştirmeye çalışacağız. Bu yönde çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışacağız.’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol