Artık Kırklareli’nin de bir Kadın Futbol Takımı var

Türkiye en ücra köşelerinde dahi bulunan kadın futbol takımlarına bir yenisi de Kırklar Yıldızı Kulübü ile Kırklareli’nden eklendi. İlk antrenmanlarına konuk olduğumuz takım hırsı ve azmi ile hedeflerine ulaşacak gibi görünüyor. Takımın kuruluşu ve gelecek planları hakkında konuştuğumuz Kulübün Kurucularından Deniz Poyraz, “Kırklar Yıldızı Kulübü’nün kuruluş amacı, önümüzde ki yıl gençler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonalarına katılmak. Takımın kurucuları arasında bendeniz Deniz Poyraz, Pınar Akdeniz Metin var. Antrenör olarak; Gizem Kombak hocamız görev alıyor” dedi.
“Esas amacımız ise Bayanlar 3. Ligi’nde yer almak”
Çalışmaları hakkında bilgi veren Poyraz amaçlarını şu şekilde açıkladı; “Şu an için 30 kişilik bir ekibimiz var. Bu sayımızın geçen zaman içinde 50-60 sınırlarına geçmesini bekliyoruz. Bu sene içerisinde Mayıs ayı içerisinde sponsor firmamızın İstanbul’da yapılacak olan bir bayan futbol turnuvasına katılacağız. Hazırlıklarımıza Mart 17 itibari ile başladık. Çalışmalarımız bundan sonra haftada en az 2 gün olmak üzere devam edecek. Sonuç olarak önümüzdeki yıl bayanlarda gençler ve yıldızlar şampiyonalarına katılmak istiyoruz. Esas amacımız ise Bayanlar 3.Ligi’nde yer almak”
“Takımımızın ayakta kalmasını istiyoruz”
Poyraz, Kırklareli halkından ve yetkililerden destek istediklerini belirterek, “Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda tüm Kırklareli kamuoyunun desteğini ve yardımını almak istiyoruz. Firmalarımız, esnafımızın, ticaret odamızın, valiliğimiz ve belediye başkanlığımız kanalıyla bu projede destekleneceğimize inanıyoruz. Çünkü Kırklareli’nde bir ilk olarak bu bayan takımımız kuruldu. Bu takımımızın ayakta kalmasını istiyoruz. Bu sebeple tüm Kırklareli halkına sevgi, saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ailelerin bayan futboluna yaklaşımı kısıtlı”
Ailelerin bayan futboluna bakışının kısıtlı olduğunun altını çizen Poyraz, “Kırklareli’nde ki bayan futboluna ilgiyi okul maçları düzeyinde ele aldığımızda potansiyelli. Ancak ailelerin bayan futboluna yaklaşımı maalesef kısıtlı. Türkiye’de 128’e yakın bayan futbol takımı mevcut. Türkiye’nin en uzak noktalarında bayan futbol takımları olmasına rağmen, bizim merkezimizde bayan futbol takımı yeni kuruldu. Potansiyelimiz var ve ben inanıyorum ki Kırklareli’nde ki potansiyelimiz en az 60 kişi şu anda. Ayrıca Lüleburgaz ve Pınarhisar ayağı var oralardan kızlarımız var. Tekirdağ’dan ve Ağrı’dan takımımıza katılan oyuncularımız var. Bu konuda spor lisesi en büyük desteğimiz” şeklinde konuştu.
“Kırklareli’ne hayırlı olsun”
Antrenörlük haricinde il hakemliği yapan Gizem Kombak takımın başında antrenörlüğünü yapıyor. Kombak, “Öncesinde Lüleburgaz’da kadın futbol takımında futbol oynadığımız için takım kapandıktan sonra aynı oluşumu Kırklareli Merkez ilçesinde de yapmak istedik. 17 Mart itibari ile çalışmalarımıza başladık. Yeni kurduğumuz bu takımızın tüm Kırklareli’ne hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol