Armağan’da film çekimleri

Armağan Köyü’nde devam eden Göktaşı filmi çekimleri sebebiyle birçok ünlü isim Kırklareli’de...
Hokkabaz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Çalgı Çengi filmlerinde oynamış olan ünlü oyuncu Tuna Orhan, Göktaşı Filmi çekimleri için Kırklareli’de. 1966 Almanya doğumlu olan Tuna Orhan, birçok sinema filmi ve tiyatro oyununda yer aldı. Ayrıca müzik ile ilgilenen Tuna Orhan, Göktaşı Filmi çekimeleri için Kırklareli’de. Kırklareli’ye geliş sebebiyle kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportaj şu şekilde: 

“Öncelikle Kırklareli’ye geliş sebebinizi sorabilir miyiz?

Burada Göktaşı diye bir sinema filmi çekiliyor. Onun çekimleri için geldim.
Peki ne zaman geldiniz, Kırklareli’yi dolaşma fırsatı bulabildiniz mi?
2 gün önce geldim, dolaşma fırsatı da buldum. Hemen yer yerini gezdim sayılır.
Kırklareli’ye dair ilk izlenimlerinizi
sorabilir miyiz?
Sıcak bir esnafı var. Samimi bir halkı var. Daha önce de gelmiştim Kırklareli’ne ama bir tiyatro oyunu oynayıp ertesi gün dönmüştüm. Dolaşma fırsatım olmamıştı. Ancak bu sefer dolaşma fırsatı bulabildim.
Peki Göktaşı Filmini biraz sorabilir miyiz, nasıl bir film
çıkacak ortaya?
Elbette bu konuyla ilgili pek bir şey söylemem doğru olmaz. Ama, bu civara bir Göktaşı düşer diyelim. Zaten film çekilip yayına girdiğinde büyük ihtimalle ciddi bir ilgi görecektir. Güzel bir kadrosu var, güzel bir senaryosu var.
Hem tiyatro ile
ilgileniyorsunuz hem sinema filmleri ve
dizilerde oyunculuk yapıyorsunuz, hem de müzikle
ilgileniyorsunuz.
Geleceğe dair
projelerden biraz
bahsedebilir miyiz?
Açıkçası sinemada, tiyatroda ve dizilerde pek benim dahilimde gelişen şeyler olmuyor. Yani bir proje geliyor, bakıyorsunuz, değerlendiriyorsunuz ve o iş içerisinde oluyorsunuz ama müzik ile alakalı bir şeyden veya kendi adıma yapacağım tiyatro oyunundan bahsedebilirim. Sonuçta benim kararımda yapılan şeyler. Geçen sene bir albüm yaptım. Bu sene ikincisini yapma niyetindeyim. Parçalar da hazır aslında ama önemli olan hangi şirketle yapacağınız. Bu yönde bir girişimde bulunacağım ve her şey yolunda olursa 6-7 ay sonra çıkar diye tahmin ediyorum. Tiyatro oyunu var bir tane, bir arkadaşım çok istiyor Orhan Veli’yi oynamamı. Ama ben daha net bir karar vermedim Kuvayı Milliye mi oynayayım yoksa baka bir şey mi yapayım diye. Ama tek kişilik bir oyun yapma niyetim var. Kuvayı Milliye Destanı’nı yapmak istiyorum aslında uzun zamandan beri fakat şöyle sıkınlar doğuyor; böyle bir işin arkasında duracak bir sponsor, yapımcı bulması kolay değil. Biraz tedirgin oluyor insanlar, “abi şimdi sırası mı Kuvayı Milliye filan” diyorlar. Yani bunun sırası mı olur? Sonuçta Kurtuluş Savaşı’nı anlatan şiirsel bir destandır. Bakacağız, bir biçimde hayata geçirmek istiyorum.”
Göktaşı Filmi
Göktaşı filmine dair merak artarken, filme dair çok az şey biliniyor. Yapımcı şirketin tanıtım bülteninde ise “Göktaşı’nda, yağmur duasına çıkan Trakyalılar umduklarından bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Trakya’da Günebakan köyünde yaşayanların en büyük derdi kuraklıktır. Kuralıktan kurtulmanın yollarını arayan köy halkı yağmur duasına çıkmaya karar verir. Dualar edilir edilmez tüm gözler semaya çevrilir. Herkesin gözü yağacak yağmurdadır. Fakat onlar beklediklerinden bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Gökten yağmur yerine göktaşı parçaları düşer. Herkes şok içerisindedir. Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar inceleme yapmak için köye akın etmeye başlar ve incelemek için köylülerden aldıkları göktaşları için ciddi ücret öderler. Köyün muhtarı İsmet bu işten yararlanmaya kararlıdır ve çeşitli kurnazlıklarla halkın sattıklarından bağış toplar. Halk bir yandan ajanlara yüksek fiyatlarla göktaşlarını satmaya çalışırken bir yandan da muhtarın yaptığı kurnazlıklarla uğraşır. Bu sırada muhtarın şarkı olma hayalleri kuran oğlu Bahadır, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan’a gönlünü kaptırmıştır. Günebakan köyü bu zamana kadar böyle bir curcuna yaşamamıştır.” Cümleleri yer alıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol