Arkeoloji konusunda bilgi verdiler

TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu'nda 5,6 ve 7. sınıf
öğrencilerine arkeoloji konusunda bilgi verildi. Tarihi eserler, geçmişten günümüze gelen ve geçmişi aydınlatan yapılar, yazılar ve alanlar konusunda bilgilendirilen öğrenciler, bugün Kırklareli Müzesi'ni gezerek eserleri yerinde görecekler

Müzeler Günü münasebetiyle 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 11.00'de Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu'nda, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine tarihi eserler ve arkeoloji hakkında bilgi verildi.
Müze Müdürü Derya Balkan'ın da katılım gösterdiği etkinlikte, Sanat Tarihçisi Nevin Özdemir, öğrencilere slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verdi.
Özellikle Kırklareli'deki tarihi alanların, eserlerin ve geçmişten günümüze kadar gelen eşsiz eserler hakkında bilgi veren Özdemir, çocuklara ayrıca arkeolog ve arkeoloji hakkında da bilgi verdi. Özdemir, Arkeoloji'nin ne demek olduğunu, arkeologların ne iş yaptığını, arkeolojinin ve tarihin önemini en ince ayrıntısına kadar anlatarak, Kırklareli'deki kazı çalışmalarını anlattı.
Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında, 17 Mayıs 2016 Salı (Bugün), çocuklar öğretmenleri eşliğinde Kırklareli Müzesi'ni gezerek, buradaki eserler hakkında bilgi alacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol