“Arf Sabiti” Kırklareli’nde ilgiyle izlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından “Arf Sabiti” adlı oyun 21 Aralık 2019 Cumartesi günü İlimiz Kültür Merkezi Salonu’nda saat 20.00’de izleyicilerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından Türk tiyatro sanatının gelişmesini, ilerlemesini, yaygınlaştırılmasını, halkın dil ve kültür eğitimini, yurt sevgisini, görsel ve bilimsel olarak yükseltmek, yurt içi ve yurt dışında festival ve turneler düzenleyerek kültür faaliyetlerini dünya çapında yaygınlaştırmak amacıyla 2019 yılında da pek çok değişik oyun ile turnelere devam ediliyor. Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından “Arf Sabiti” adlı oyun 21 Aralık 2019 Cumartesi günü İlimiz Kültür Merkezi Salonu’nda saat 20.00’de izleyicilerle buluştu.

Feraye Şahin tarafından yazılan, M. Sadık Yağcı tarafından yönetilen Oyun “Arf Sabiti” adını dünya matematik literatürüne geçiren dahi matematikçi Cahit Arf’ın yaşamını ve hayatı boyunca mesleği ile vatan sevgisi arasında kalarak sürdürdüğü mücadelesini gözler önüne seriyor. Biyografik öğelerle beslenmiş, dram türündeki oyun, Cahit Arf’ın hayatından kesitler sunuyor ve ülkemizin önemli bir sorunu olan “beyin göçü” olgusuna dikkat çekiyor. Tek perdelik oyunun süresi ise 1 saat 20 dakika.
Oyunda Cahit Arf rolünde Yusuf Köksal, Bernhard Riemann rolünde Serkan Kunter, Elif/ Fatma,Halide rolünde Burcu Aksakal, Aziz Arf/Rıdvan rolünde Ersin Ayhan, Fatma/ Antoinette rolünde Neşe Arat, Dündar/ Şefik Erensü rolünde Ali Ulvi Hünkar, Sami Ayan / Helmut Hasse; rolünde ise Ö. Devrim Akkaya rol aldı.
Oyunu izleyenler arasında Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler vardı. Oyun sonunda ayakta alkışlanan ekibi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli şen ayrıca tebrik etti.
Vatandaşları tiyatro oyunlarına davet eden Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, Kırklareli’nde faaliyetlerin devam edeceğini belirterek; “Sanat kurumlarıyla vatandaşlarımızı buluşturmak, ilimizdeki sanatsal etkileşimi yoğunlaştırmak ve sanatın birleştirici, bütünleştirici özellikleriyle halkımıza ulaşmayı amaç edinmiş olan tiyatro oyunlarına Kırklarelili tiyatrosever halkımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol