Aralık ayı görüşmeleri gergin başladı

Kırklareli İl Genel Meclisi 2020 yılının son toplantılarının yapılacağı Aralık ayı toplantılarına dün başladı. İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı konuşmalar gündeme damgasını vurdu. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam’ın CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın katıldığı bir TV programında ülke gündeminde de tartışma yaratan “Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında sözleri”ni eleştirdi. Sağlam, sarf edilen sözleri ve savunanları kınadığını belirtti. Sağlam ayrıca İstanbul’da bir partinin ilçe başkan yardımcılığını yapan bir kişinin birkaç gün önce bir kadına tacizden tutuklandığını da anımsatarak, “Bunlardan hiç kimse söz etmiyor ben şahsım ve Partim adına bunları hatırlıyorum, kınıyorum” dedi.
Sağlam’ın sözlerine yanıt CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın’dan geldi. Taşkın, Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın konuşmasında özellikle TSK’yı kastetmediğini söylediğini ifade etti. Meclis Başkanı Aydın Karakoç, kimsenin TSK’ya ve bu ülkenin kurumlarına dil uzatmaya hakkı olmadığını ifade ederek bir daha bu tür konuşmalara izin vermeyeceğini, siyasi görüşler üzerine konuşma yapılamayacağını söyledi. CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer’de söz konusu programı takip ettiğini Mahir’in TSK’yı tam tersi savunan bir konuşma yaptığını ancak farklı mecralara çekilebilecek bir cümle kurulduğunu söyledi. Mutluer, “Cümleler ayıklandı farklı amaçlarla kullanıldı” dedi.
Mutluer ayrıca kim olursa olsun tacizlere göz yummalarının söz konusu olmadığını kendisinin de bunu kınadığını vurguladı.

Kırklar Haber
Kırklareli İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarına başladı. 2 Aralık 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen ilk birleşim Aydın Karakoç Başkanlığında saat 11.00’da başladı. Toplantının gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Karakoç, gündem dışı söz isteyen olup olmadığını sordu. Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın kamuoyuna yansıyan sözleri üzerine konuştu. Sağlam, “Geçen günkü olay beni fazlasıyla üzmüştür. Türkiye’nin şanlı ordusuna kendini bilmez hadsiz birisi sözler sarf etmiştir. Bunu kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Ordusu tarih boyunca bir sürü başarılara imza atmıştır. Bunu hala bu şekilde savunanlara da yazıklar olsun. Aynı zamanda iki gün önce İstanbul’un bir ilçesinin ilçe başkan yardımcılığı yapmış zat bir bayana cinsel tacizde bulunuyor. Maalesef bunlardan hiçbir şekilde söz edilmiyor. Tüm bunları partim ve şahsım adına hatırlıyorum, kınıyorum” dedi.
Nihat Sağlam’ın bu konuşması üzerine CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın, Nihat Sağlam’ın programı izleyip izlemediğini sordu. Programı kendisinin izlediğini söyleyen Taşkın, Milletvekili Başarır’ın programda defalarca “Ne haddime ki benim Türk Ordusuna böyle bir şey söylemem” diye defalarca söylediğini dile getirdi.
Bayrak, Devlet, Ordu, Ahlak bunlar hepimizin ortak değerleridir
Bu arada CHP’li Yeşim Girgin ile MHP’li Tarık Dökmeoğlu arasında da “söz kesme” meselesi yüzünden ikinci bir tartışma konusu açılırken Meclis Başkanı Aydın Karakoç, “Arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Ordusuna Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kimse dil uzatamaz. Kimsenin de dil uzatmaya hakkı yoktur. Uzatanların da dilleri kopsun derim. Geçmişte aynı hatayı yapan yüzlerce insan oldu cevaplarını halkımız seçim sandıklarında verdi gelecekte de verecektir. Bu anlamda bundan sonra bu tür konuşmalara orduya, devlete yönelik konuşmalara hiçbir gurup başkanıma müsaade etmeyeceğim. Siyasi görüş siyasi karar alınamaz. İl Genel Meclislerinin kurallarıdır. İki gurup başkanımızda üyelerimizde buna özen göstersinler. Kutsal değerlerimiz, manevi değerlerimiz; Bayrak, Devlet, Ordu, Ahlak bunlar hepimizin ortak değerleridir. Biz seçilmiş insanlarız doğruyu yapmak üzere buraya geldik. Birbirimizi kıracak sözlerden kaçınalım” diye konuştu.
Yanlışa karşı çıkmak hepimizin görevi
CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer de memleket meselelerinin herkesin meselesi olduğunu ancak üslup ve adap olarak kimsenin kimseyi kırmaması gerektiğini belirterek, “Tank palet fabrikasındaki satıştan dolayı söylenen sözü bende takip ettim. Baktığınız zaman Türk Silahlı Kuvvetlerine herhangi bir hakaret içermeyen aslında savunan fakat yanlış yerlere yanlış mecralara çekilebilecek bir söz tarzı ile söylenen bir cümle o. Nitekim oradan cümleler ayıklandı. Farklı amaçla kullanıldı” dedi.
Mutluer, taviz ile ilgili olarak ta; “Taciz konusunu bilmiyorum ama biz taciz konusuna karşıyız. Hangi partidense hangi şerefsizse bir kadını taciz edecek kimseyi kınamak bizim insani ve vicdani görevimizdir. Ben sonuna kadar Nihat bey her kimi kastediyorsa karşıyım. İster benim partimden ister iktidar partisi olsun” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol