“Aracımız, kazasız, temiz” tuzağına düşmeyin

2. el oto alım satım sektörü mevsim itibariyle hareketlendi. Bakımlı ve temiz gibi görünen
araçların, mekanik ve elektronik aksamlarında çeşitli sorunlar olabiliyor. Bunu ortaya çıkarmanın ve doğru arabaya değerinde para verebilmenin yolu da ekspertiz raporunu almaktan geçiyor. Garantili Arabam Oto Ekspertiz Kırklareli Bayii sahibi İsa Çulha, devletin yakın zamanda ekspertiz raporunu zorunlu hale getireceğini belirterek, şehrimizde 6 aydır bu hizmeti verdiklerini
kaydetti. Çulha, araba almak isteyenlere önemli açıklamalar yaptı.
Yaz mevsimine yaklaştığımız şu günlerde 2. el oto alım-satım sektörü de hareketlenmeye başladı. Çeşitli internet siteleri ve bireysel duyurularla satışın yanı sıra, galerilerde de sirkülasyon çoğaldı. 

Kırklareli merkezde 6 aydır oto ekspertiz hizmeti veren ve Ankara merkezli Garantili Arabam firmasının bayii olan İsa Çulha, vatandaşları, alın teri ve birikimlerini doğru arabaya yatırmaları, sorunlu ve kazalı araçları satın almamaları konusunda uyardı.
Özellikle “aracımız çok temiz, kazasız, boya değişen yok” gibi söylemlere aldanılmamasını belirten Çulha; “Vatandaşlarımız gönüllerine uygun arabayı ister şahıstan, ister galeriden alsın, mutlaka ekspertiz raporu istesinler. Kara düzen usülü yetkisiz kişilerin gözle yaptıkları kısa analizlere itibar etmesinler” dedi.
Kurumsal firmalara güvensinler
Eskpertiz raporunda, araçla ilgili tüm bilgilerin, olumlu ve olumsuz tüm yönlerin ortaya çıktığını söyleyen Çulha; “Çünkü cihazlar bu iş için üretilmiş ve bu hizmet için geliştirilmiş yazılımlarla gerçekleşiyor. Ancak önemli bir hususta şu. Sadece ekspertiz cihazlarını satın alıp bu işi yapan yerlerde de sağlıklı sonuçlar elde edilmiyor. Bu işin teknik eğitimini almış, gerekli belgelere sahip ve arkasında kurumsal bir markanın olduğu bayiler, en güvenli ekspertizi yapmaktadır. Garantili Arabam firması, Türkiye’nin birçok şehrinde bayilikleri olan kurumsal ve profesyonel bir marka olarak bu hizmeti vermektedir” diye konuştu.
Sadece kaporta testiyle
yetinilmesin
Sadece kaporta testi yapılan aracın, alınmaya uygun olduğu kanısının yanlışlığına vurgu yapan İsa Çulha açıklamasına şöyle devam etti: “Aracın dış görünümü çok temiz olabilir. Yıpranmamış görünüyor olabilir. Ancak bu sorunsuz olduğu anlamına gelmez. Sadece kaporta boyasına bakmak yeterli olmaz. Motor performans, amortisör, fren, el freni, yanal kayma, arıza tespit, alt şase kontrolü, elektronik sistemin durumu gibi birçok mekanik analizin yapılması şarttır.”
Oto ekspertizliği hizmetinin bilinçli yapılması gerektiğini kaydeden Çulha, bazı oto servislerinin kısıtlı cihazlarla ölçüm yapmaya çalıştığını, lakin bunun sağlıklı ve verimli olmadığını anlattı. 2. el sektöründeki tuzaklara dikkat çeken Çulha şunları kaydetti:
Aracın temiz ve bakımlı olmasına aldanmayın
“Kazalı ve problemli araçlar, ederi kadarında ödeme yapılarak satın alınıyor. Biraz makyaj ve pazarlama teknikleri ile değerinin çok üstüne vatandaşa satılmak isteniyor. Tatlı dile, kibar tavırlara aldanarak arabayı almaya hemen karar vermeyin. Aracın, donanımlı cihazların olduğu kurumsal bayilerde mutlaka ekspertizden geçirilmesini talep edin.”
Şehrimizin reklamını dürüstçe yapmak görevimiz
Kırklareli merkezde 6 aydan bu yana 2. el oto ekspertizlik hizmetini verdiklerini ifade eden Çulha; “Özellikle şehir dışından ilimize araç almaya gelenler, internet araştırmasıyla bayimize ulaşıyor fakat bize geldiklerinde ‘Bana burada ekpertiz firması olmadığını söylediler’ diye anlatıyor. ‘Kırklareli’nde ekspertiz firması yok’ ya da ‘iyi hizmet vermiyor’ şeklindeki söylemler, art niyetli, aracına güvenmeyen ve problemli araç satanların söylemleridir. Halbuki dürüst ve sorunsuz araç satan firma ve şahıslar, direkt olarak araçlarının ekspertizi için bize geliyorlar. Hizmeti aldıktan sonra teşekkür edip, etraflarına da tavsiye ediyorlar. Bizler hem Kırklarelimizin ismini, reklamını dışarıya doğru bir şekilde yapma amacındayız, hem de vatandaşlarımızın birikimlerini hak ettikleri araca yatırabilmeleri için dürüst bir hizmet peşindeyiz. İlkelerimizden asla ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol