Ankara'ya postayla buğday gönderdiler

TMMM çevre ve şehircilik komisyonu üyesi CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, vahşi depolamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Toprak altında depolanan buğdayların bir zaman sonra çürüyüp işlenilemez hale geldiğini belirten Gündoğdu; "Depolama sağlıksız koşullarda yapıldığı için geçtiğimiz zaman dilimi içinde maalesef buğdaylarımız çürüyor" dedi. Gerçekleştirilen basın açıklamasını CHP Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu'da katılım gösterdi.

Kırklareli CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu'nun çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz gün il Genel Meclisi ziyaretinde gündeme getirdiği vahşi depoloma buğdayına ilişkin çalışmalarını sürdüren Gündoğdu, bugünde Başbakan Davutoğlu ve ilgili bakanlara birer örneğini yolladı. 8 Ocak 2016'da TMMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde; " yurt dışından tahıl ürünü ithal ederken kendi ürünlerimizi çürümeye terk edilmesini nasıl engelleyeceksiniz" ibareleri yer alıyordu. Bu hususta vahşi depolama çalışmalarını bizzat yerinde inceleyen ve numune alan Vecdi Gündoğdu, toprak altından çıkan buğdayı basın mensupları ve halkın gözleri önüne serdi. Dün saat 11.30'da PTT önünde yapılan basın açıklamasına CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur katılım gösterdi. Kargoya vermeden önce kısaca açıklama yapan İl Başkanı Ünal Başkur; " çok önemli öğelerimiz var hani köylü milletin efendisi gibi, diyoruz israf haram. Ne diyoruz, tüy bitmemiş yetimin hakkı. Fakat; 2016'da yaşadığımız sürede vahşi depolamadan kaynaklanan neden ile o kadar çok bu değerleri çar çur ediyoruz ki, bu doğrultuda sayın vekilimizin tespitleri çerçevesinde TMMM'ye yönelettiği bir soru önergesi vardı. Tarım Bakanlığına iletmiş olduğu, sizlere kendileri bilgi vereceklerdir, katılım gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Bunu bizler mi yiyoruz?
Verdiği soru önergesine halen cevap bekleyen ve bu durumu gönderdiği buğdaylar ile eleştiren CHP Kırklareli Vecdi Gündoğdu; "Burada sizleri toplamamızın sebebi yediğimiz ürünler ile ilgili. 08.01 2016'da Meclis Başkanlığına Tarım Bakanımızın cevaplaması ile ilgili bir soru önergesi verdim. Soru önergesi de şuydu; silolarda toprak altında vahşi bir şekilde depolanan, toprak altına gömülen buğdaylarımızın heba edilmesi. 2012'nin, 2013'ün mesulleri buralarda depolandı. Fakat bu depolama sağlıksız koşullarda yapıldığı için geçtiğimiz zaman dilimi içinde maalesef buğdaylarımız çürüdü. Geçtiğimiz günlerde vermiş olduğumuz soru önergesine henüz bir yanıt gelmedi. 2012, 2013, 2014'teki mahsullerimizi hem toprak altında tutacak, hem daha sonra da dışarıdan buğday ithal edeceğiz, bu ne perhiz ne lahana turşusu. Maalesef buğdaylarımıza baktığımızda oralarda heba olduğunu görüyoruz. Birazdan Başbakanımıza Sayın Ahmet Davutoğlu'na yine Tarım Bakanımız Faruk Çelik'e, ve Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na onlardan birer paket göndereceğim. Gönderme sebebim yediğimiz içtiğimiz gıda olarak kullandığımız buğdaylarını göstermektir. Bunun içinde hiçbir toprak yok, hiçbir madde yok. Siyah olarak gördüğünüz çürümüş buğdaydır arkadaşlar. Şimdi bana şunu söyleyebilirler, biz bunlar heba olmasın ve maddi zarar kaybı olmasın diye de yem fabrikasına gönderdik diyebilirler. Hayır, bunları herhangi bir gıdalarda kullanıldığına dair iddialar var, bunun doğrultusunda da Sağlık Bakanımıza da sormak isterim, nasıl izin veriyorsunuz diye? Özellikle kentimizde artan kanser vakalarının sebebi bumudur diye de sormak istiyorum. Reklamların arasında kamu spotu hazırlayacaksınız, şunu yapacaksınız, ekmekleri atmayın, lokantalarda, fırınlarda ekmekler israf oluyor. Bu ekmeklerle şu kadar hastane yapılır, bu kadar okul yapılır diyeceksiniz, elinizin altındaki buğdayı da bu hale getireceksiniz. Bunlar sorulsan ivedi bir biçimde araştırılsın ve kararı verilsin. Biz sembolik olarak da olsa Ankara'ya göndereceğim. Örneğini basından arkadaşlara verdim ama sakın burada açmayın kokudan duramazsınız. Sözlerimi fazla uzatmayacağım, gelip destek olan herkese teşekkür ediyorum ve duyarlı davranmalarını istiyorum" ifadelerine yer verdi.
Buğdaya 2,5 milyar dolar veriyoruz
Buğdayın dış ülkelerden ihraç edildiğini belirten ve kendi içimizde olan nimetimizi görmediğimizi dile getiren Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu; " Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın yaptığı her yanlışın peşindeyiz. Arkadaşım gerçekten iyi bir çalışma yapmış ve bunu ortaya çıkarmış. Bunları yiyor muyuz, yoksa yemin içine mi katıyoruz, hayvanlar mı yiyor, dolaylı olarak bizler mi yiyoruz? Türkiye maalesef aynı zamanda da bu buğdaya 2.5 milyar dolar verip başka ülkelerden getiriyor. Karnını doyurmak için ya da ekmek yapmak için ya da makarna yapmak için 2,5 milyar dolar veriyoruz bunlarda bu şekilde çürüyor, yazıktır günahtır" sözlerine değindi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ya bir şeyi dile getiriken hak ararken bile böyle çadır kumpanyası gibi işlere kalkışarak gündem yaratma çabanız var ya...Komiksiniz !