Ankara Trakya’yı sahiplendi

Trakya Tanıtım Günleri, ilk kez düzenlenmesine rağmen Ankaralılardan ve o civarda yaşayan Kırklarelililerden büyük ilgi gördü. Methini duydukları Kırklareli peynirini tadan, hayatında ilk kez hardaliye içen çok sayıda ziyaretçi, Edirne ve Tekirdağ’ın lezzetlerini de denedi. Çeşitli etkinliklere sahne olan Trakya Günleri, oldukça coşkulu bir destek aldı. Organizasyona katkı sunan birçok isim, görülen ilgi ile birçok kişinin soru işaretlerinin gittiğini, endişelerin azaldığını, seneye daha yoğun bir tanıtım standı ile programın oluşacağını belirttiler. Fuardaki en büyük eksiklik Kırklareli köftesine yönelik hiçbir sunumun olmamasıydı.

Trakya Tanıtım Günleri 19 Nisan Perşembe günü kapılarını ziyarete açtı. Trakyalılar Vakfı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ valilikleri tarafından düzenlenen fuarın saat 14:00’da gerçekleşen resmi açılışına; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu, 3 ilin valileri, il, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar, oda ve borsa başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda Ankaralı katılım gösterdi.
Sabah ziyaretçi almaya başlayan fuarda, 60’tan fazla kurum ve kuruluş ile yerel işletmecilerin standı hizmete sunuldu. Saat 14:00’daki protokol programında; Edirne Bandosu, Roman Halk Dansları Topluluğu, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu ve Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük ilgi çekti. Programda önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuştu. Daha sonra kürsüye Kırklareli Valisi ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu dönem başkanı Orhan Çiftçi geldi. Bölgedeki herkesin bu organizasyona sahip çıktığını belirten Çiftçi, “Tüm Trakya kültürü burada ve sizlerle buluşmayı bekliyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da, Trakya’yı Ankara’ya taşıyan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:
“İnsan bilmediğinin düşmanı olur. İnsanlar birbirini tanırsa ve bilirse önyargılar ortadan kalkar. Bu manada buraya gelenler birlik ve beraberlik ruhunu yüceltmek için çabalıyor. İşte hepimizin ortak paydası bu. Çünkü Türkiye, içinde birçok motifi barındıran bir Anadolu halısı gibisidir, rengarenktir. Bu farklılıklar zenginliğimizdir.” Açılış kurdelasının kesilmesi sonrasında stand ziyaretleri yoğun ilgi ile devam etti.
Trakya Tanıtım Günleri’nde her il kendine has gıda ürünü ve turistik zenginliklerini tanıttı. Köftesi ile meşhur Kırklareli’nden ise tek bir köfteci standının olmaması dikkatlerden kaçmadı. Aynı şekilde hardaliye de, bireysel girişim olarak değil, kuruluşlar nezdinde tanıtıldı. Tanıtım Günleri’ne Kırklareli’nden; milletvekilleri Selahattin Minsolmaz ve Vecdi Gündoğdu, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve yönetim kurulu üyeleri, TSO Başkanı Soner Ilık ve yönetim kurulu üyeleri, Kırklareli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral gibi çok sayıda önemli isim iştirak etti. Önadım Medya Grubu olarak özel röportaj yaptığımız Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, TB Başkanı Turhan Altıntel ve TSO Başkanı Soner Ilık, seneye düzenlenecek olan programda daha kapsamlı ve eksikliklerin giderileceği bir tema ile Ankara’da olacaklarının müjdesini verdi. Bunun yanı sıra daha ilerleyen yıllarda ise sadece Kırklareli’ye özgü bir tanıtım fuarı düzenlenmesinin de mümkün olacağı bilgisi verildi. Tanıtım Günleri 22 Nisan Pazar günü sona erecek. Haftasonu ziyaretçi sayısının daha da artması ve yoğun bir sirkülasyon olması bek

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol