Anıl Yalap’ın adı okulda yaşayacak

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK mensubu teröristlerce kurulan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 6 Nisan 2018 tarihinde şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın adı, eğitim gördüğü  Kofçaz ilçesindeki ilkokula verildi.

Anıl Yalap’ın kahramanlığı filmlere konu olacak türdendi, Yalap önce gazilik ünvanı aldığı Hakkari Çukurca’ya yeniden gönüllü olarak giderek şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Son yolculuğuna uğurlanmasından 62 gün sonra adı Kofçaz ilçesinde öğrenim gördüğü okula verildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Kırklareli protokolünden isimlerin yoğun katılım gösterdiği törende konuşan Vali Bilgin, Şehit Anıl Yalap'ın vatanın birliği, selameti ve geleceği için canını feda ettiğini söyledi.
“Şehitleri unutmamamız gerekiyor”
Anıl Yalap'ın vatanı için şehit olduğunu sözlerine ekleyen Vali Osman Bilgin, “Türk milleti olarak bizim için şehitlik mertebesi ve vatan için can vermenin ne kadar önemli olduğunu burada görüyoruz. Vatanın birliği ve beraberliği için nasıl bir araya geldiğimiz göstergesi de budur. Şehitleri unutmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Şehitlerimiz her zaman
kalplerimizde yaşayacaktır”
Türkiye'nin şehitleri ve gazilerine minnetlerini ifade eden Vali Bilgin, ”Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile bu ülkenin bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Askerimiz ve polisimizle güçlü olacağız. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimiz her zaman kalplerimizde yaşayacaktır” dedi.
“Oğlum seni tanıyan tanımayan
herkes, gözyaşı döktü”
Şehidin annesi Kıymet Yalap oğlunun adının okulda yaşatılacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını söyleyerek, köyündeki Türk Bayrağının oğlu için dalgalandığını ifade etti.  Yalap duygularını şu cümlelerle “Oğlum seni tanıyan tanımayan herkes, gözyaşı döktü. Ama yapılacak hiçbir şey yok. Bundan sonra adın ile yaşayacaksın oğlum. Ne yapalım Allah'ım seni daha çok sevmiş ki şehitlik mertebesine aldı. Vatan sağ olsun. Bütün askerlerimizi Allah'ım korusun.” Konuşmaların ardından Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua okundu. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, şehidin ailesi ve protokol üyeleri kurdele keserek açılışı yaptılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol