Anadolu Üniversitesi dünyada ikinci sırada

27 Eylül 2016 Salı günü Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Münür Saygın bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında Anadolu Üniversitesinin hizmetlerinden ve 2016-2017 Yılı Kayıt Yenileme tarihlerinden bahsetti. Saygın, 7 Ekim’de Kayıt Yenileme tarihinin son bulacağını belirtti.

Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Münür Saygın 27 Eylül Salı günü bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında Anadolu Üniversitesi’nin Dünyada yer alan mega üniversitelerin ikincisi olduğunu belirten Münür Saygın, 1.5 milyon aktif öğrenci sayısı ile Anadolu Üniversitesi’nin dünyada en çok tercih edilen ikinci üniversite olduğunu vurguladı. Gerçekleşen basın açıklamasında Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Münür Saygın şu ifadelere yer verdi; “Dünyada 1 milyondan fazla öğrencisi olan üniversitelere mega üniversite deniyor. Bunlar 5 tane. Öğrenci sayısı açısından en büyüğü Hindistan’daki Gandhi Üniversitesi. Anadolu Üniversitesi, dünyada öğrenci sayısı açısından ikinci sırada, 1.5 milyon aktif öğrenci sayısı ile. Pasif öğrencilerle birlikte 2 milyonu geçiyor. Bizim için övünülecek durum, biz öğrenciye götürülen hizmet açısından, hizmet çeşitliliği açısından dünyada birinci sıradayız. Bu çok övünülecek bir durum. Biz sadece Türkiye sınırları içerisinde hizmet vermiyoruz. Bakü’den Brüksel’e, Paris’e, Londra’ya, Türkiye Cumhuriyetleri’nin hepsine, Kıbrıs’a, Azerbaycan’a, Kazakistan’a… Hepsinde bürolarımız var. Biz bu eğitimi 1 milyon öğrenciye, 2500’ün üzerinde öğretim üyesi ile hizmet veriyoruz. Örgün Eğitim’de de Eskişehir’de 40. 000 tane öğrencimiz var ama esas yoğunluğu Açıköğretim sağlıyor. Her ilde Akademik Danışman derslerimiz var. Yüz yüze derslerimiz var Cumartesi, Pazar günleri. Bizde bu dersleri Kırklareli’nde Kayalı Kampüsü’nde gerçekleştiriyoruz bunları. Hem üniversitemizin öğretim üyeleri hem de Kırklareli Üniversitesi’nin öğretim üyeleri dersleri veriyor. Bu dersler ücretsiz, devam mecburiyeti yok. İsteyen öğrenci geliyor. Gelenlerin başarısı artıyor. Bunun yanında haftanın belli günlerinde TRT Okul’dan ve üniversitemizin sitesinden ders izleyebiliyorsunuz.”
Münür Saygın gerçekleştirdiği basın açıklamasında Anadolu Üniversitesi’nin hizmetlerinden de bahsetti. Saygın, Anadolu Üniversitesi ile ilgisi olmayan vatandaşların bile Anadolu Üniversitesi’nin yayınlarından faydalanabileceğini belirtti. Çeşitli alanlarda verilen hizmetlerden de bahseden Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Münür Saygın konu ile ilgili şunları paylaştı; “AKADEMA diye bir hizmetimiz var, bu öğrencilerimiz dışında tüm halkımızın hizmetine açık. Normal bir vatandaş, Anadolu Üniversitesi ile hiçbir ilgisi olmayan vatandaş dahi bizim yayınlarımızdan bizim bilgi dağarcığımızdan istifade edebiliyor. İkincisi ise Bireysel Öğrenme türündeki dersler. Burada size göre ders saatleri tespit ediliyor. Size göre uygulanıyor. İstediğiniz zaman bırakabiliyorsunuz. Tamamlandığında da takip ettiğiniz derslerden sertifika alma hakkına sahipsiniz. Anadolu Mobil diye bir başka hizmetimiz var. Açıköğretim Fakültesi sınavlarını, sınav giriş belgelerini, sınav sonuçlarını, duyuruları, deneme sınavlarını, sesli kitap hizmetini, konu anlatım videolarını, TRT Okul videolarını, e-seminer dersleri, takvim gibi üniversitemizin çalışma takvimine erişebiliyorsunuz. iTunesU adında uygulamamız var. iTunesU ile üniversitemizin binlerce eğitim materyaline ulaşabiliyorsunuz. Bu çeşit hizmetlerde bulunuyoruz.”
Münür Saygın:
“Bu teveccühe layık olmaya çalışıyoruz”
Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Münür Saygın, Güz Dönemi Kayıt Yenilemesi ile ilgili de bir açıklama gerçekleştirdi. Saygın, açıklamasında Kırklarelili gençlerin eğitime olan ilgisinden ve kayıt yaptıran öğrenci sayısının artmasından dolayı duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle dile getirdi;
Ders ekleme ve Güz Dönemi Kayıt Yenilemesini yapacağız. Bu Kayıt Yenilemeler 26 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında olacak. 7 Ekim’de kayıtlarımız bitecek ve yeni ders yılımız başlamış olacak. Kırklareli gençleri Açıköğretim’e büyük ilgi gösteriyorlar. Türkiye’de illeri üç kategoriye ayırdık. Büyük iller, orta ölçekli iller ve küçük iller olmak üzere. Kırklareli, en küçük illerin arasında yer alıyor. Biz geçen sene kayıtlarımızda toplam kayıtlarımızda 2000’in üzerine çıktık ve 2067 kayıt yaptık ve orta ölçekli bir il olan Edirne’yi geçtik. Kırklareli’nde ortalamanın üstünde kayıt oluyor. Bu da Kırklareli’nde Eğitime olan ilgiyi gösteriyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu yılki kayıtlarımız devam ediyor. İkinci Üniversite kayıtlarımız bitti. Geçen sene 586 idi kayıt sayımız bu sene 750 oldu. Onlarda da artış var. Bu teveccühe layık olmaya çalışıyoruz. Bize geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol