Amatör balıkçılar Kayalı Barajı’nda buluşuyor

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kayalı Barajı’nda düzenlenecek olan "Sazan Balığı Tutma Yarışması" ile ilgili bir duyuruda bulundu. 26 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan amatör balıkçıların yarışı 08:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından alınan müracaatlar 24 Ağustos 2017 saat 16:30 itibari ile sona erecek.

İlimiz Merkez İlçede bulunan Kayalı Barajı’nda 26 Ağustos Cumartesi günü 08:00 - 16:00 saatleri arasında Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından "Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlenecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin müracaatları 24 Ağustos 2017 saat 16:30'a kadar Kırklareli Belediye Başkanlığı birimlerince alınacak.
"Sazan Balığı Tutma Yarışması"
Sportif sazan balıkçılığı ve amatör olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek ve amatör ruhunu geliştirmek, amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak ve yarışma kültürü anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecek olan "Sazan Balığı Tutma Yarışması" adı altındaki yarışta kurallar 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ Hükümleri doğrultusunda belirlendi.
"Sazan Balığı Tutma Yarışması" ile ilgili Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü web sitesinde bulunan duyuruda şu ifadeler yer aldı; “Yarışma tek bir balık türü için yapılacaktır. Bu tür sazan balığıdır. Kabul edilecek asgari balık boyu 40 cm'dir. Balık boyu ve ağırlığı alındıktan sonra, vakit kaybetmeden suya iade edilecektir. Yarışmacılar bireysel katılmak ve kişi başı 1 olta kullanmak zorundadır. Yarışma esnasında kişi başı 1 oltadan fazla oltanın suda bulunması diskalifiye nedenidir. Yarışmada her bir oltada en fazla 1 iğne bulunabilir. Yemleme el ile veya fırlatma çubuğu ile standartlara uygun olarak yapılabilecektir. Balık, kurbağa, solucan, sülük vb. yemlerin kullanımı kesinlikle yasaktır. Sadece hamur karışımları, tohumlar (mısır, nohut vb.) pelet vb. gibi yemler kullanılabilir. Yarışmacı kendi yarışma alanı dışında başka bir yarışmacının yarışma alanına giremez. Girmesi halinde diskalifiye olur. Yarışmacılar yarışma alanları aralarında bulunan boşlukları sadece balık kıyılama esnasında kullanabilirler. Yarışmacılar kendi alanlarını istedikleri gibi kullanabilirler. Bu alana yarışmacı ve görevliler dışında diğer yarışmacıların girmesi yasaktır.
Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Balıklar tekrar suya bırakılacağı için her yarışmacı balığı canlı tutmak için kendi önlemini alacaktır. Örneğin; kova, file gibi...
Yarışma boyunca yarışmacılar sadece balığı kepçelemek ve balığı geri iade edebilmek için en fazla diz hizasına kadar suya girebilirler. Bunun dışında suya girmek kesinlikle yasaktır, girenler yarışma dışı bırakılacaktır. Yarışmacıların can güvenliği kendi sorumlulukları altındadır. Bu konuda Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü sorumlu tutulamaz. Yemek ihtiyacı dışında ateş yakmak, keyfi verici maddeler kullanmak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaktır. Kurallara aykırı davranan yarışmacılar diskalifiye edilecektir. Çöpler yarışma sonunda önceden alana bırakılan belirlenmiş çöp tenekelerinde toplanacaktır.”
Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 24 Ağustos 2017 tarihinden sonra katılacak olanların ödüle dahil edilemeyeceği yönünde uyarıda bulunuldu.
Ayrıca Müdürlüğün bilgilendirmesinde yarışma yerlerinin, yarışmacıların başvuru listesinde bulunan sıralamalara göre numaralandırılarak belirleneceği kaydedildi. Bununla birlikte en büyük balığı tutmak için yarışılacağı, bu kategoride balığın ağırlığına bakılacağı, aynı ağırlıkta balık tutulması durumunda boy ölçümüne bakılacağı, eşitlik olması durumunda kura çekimi yapılacağı ve ilk üçe giren yarışmacılara ödül verileceği de yarışmanın kamuoyu duyuruları arasında yer aldı. (Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol