Amatör balıkçılar Kayalı Barajı’nda “Rastgele” dedi

İlimiz Merkez İlçede bulunan Kayalı Barajı’nda 26 Ağustos Cumartesi günü 08.00 - 16.00 saatleri arasında Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından "Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlendi.

Yarışmanın amacı; sportif sazan balıkçılığı ve amatör olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek ve amatör ruhunu geliştirmek, amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak ve yarışma kültürü anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecek olan "Sazan Balığı Tutma Yarışması" adı altındaki yarışta kurallar 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ Hükümleri doğrultusunda belirlendi.

Yarışma tek bir balık türü sazan balığı için yapıldı. Kabul edilecek asgari balık boyu 40 cm’ olarak belirlendi. Balık boyu ve ağırlığı alındıktan sonra vakit kaybetmeden suya iade edildi. Yarışmacılar bireysel katılmak ve kişi başı bir olta kullandırıldı. Yarışma esnasında kişi başı bir oltadan fazla oltanın suda bulunması diskalifiye sebebi olarak belirlendi. Yarışmada her oltada en fazla bir iğine bulunabilir kuralı kabul edildi. Yenileme el ile veya fırlatma çubuğu ile standartlara uygun olarak yapılabilecektir. Balık, kurbağa, solucan ,sülük vb. yemlerin kullanılması kesinlikle yasaklandı. Sadece hamur karışımları , tohumlar, (mısır,nohut vb.) pelet vb. gibi yemler kullanılması için serbest bırakıldı. Yarışma boyunca yarışmacılar sadece balığı kelepçelemek ve balığı geri iade edebilmek için en fazla diz hizasına kadar suya girebilirler. Bunun dışında suya girmek kesinlikle yasaklandı. Yemek ihtiyacı dışında ateş yakmak, keyif verici maddeler almak, bağırmak yüksek sesle konuşmak yasaklandı. Yarışmanın sonunda sazan balığı yakalayabilen yarışmacı olmayınca, çekilen kura ile üç kişiye hediyeler verildi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. edirneliler kazanır kesin trakya barajlarında balık bırakmadılar kuruttular resmen:)