Amatör Spor Kulüplerine destek çeki dağıtıldı

Sporun bel kemiği Amatör Spor Kulüplerine maddi destek sağlamak için Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü tarafından destek çeki dağıtıldı. Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kırklareli Şube Başkanı Hasan Başdemir, sporcu sayısının Türkiye oranlarına göre oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü, Amatör Spor Kulüplerine maddi destek sağlamak için tören ile çek dağıtımı gerçekleştirdi. Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen törende temsili dağıtım gerçekleştirildi.
"Sporcu sayımız Türkiye
 oranından fazla"
Temsili çek dağıtım töreninde konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kırklareli Şube Başkanı Hasan Başdemir, sporcu sayısının Türkiye oranlarına göre oldukça yüksek olduğuna değinerek, "Bu yardım adeta can suyu gibi gelmiştir. Bu yardıma gerçekten çok ihtiyaç vardır. Umarum bu yardımlardan herkes yararlanır. Nüfus oranına göre Türkiye'de en üst sıralardayız, nüfus oranı olarak.
Bu yardımların sporcularımızın daha iyi yerlere getireceğine ve başarılarına başarı katacağına hiç şüphem yok. Bu duygularla emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım" sözlerini dile getirdi.
"En önemli paydaşımız Amatör
Spor Kulüpleri"
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Amatör Spor Kulüplerinin önemine değinerek, "Gençlik Spor Bakanlığı olarak vatandaşlarımzın moral, fizik, güç ve yeteneklerini sağlayan, beden eğitimi, oyun, cimnastik, spor faaliyetlerinin yetenekli sporcuların seçilmesini ve gelişimini sağlamak, spor faaliyet ve organizasyonunu sağlamak. Bu organizasyonda en önemli paydaşımız Amatör Spor Kulüpleridir. Amatör Spor Kulüplerinin içinde bulunduğu maddi ve manevi sorunların farkındayız" ifadelerini dile getirdi.
"Yatırımlarımız devam edecek"
Kırklareli'ne çok sayıda sportif yatırımın olduğunu dile getiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Bizler daha geniş kitlelerin çocuk yaştan itibaren spora alışması, fiziksel ve zihinsel faydalarını alabilmesinden yanayız. Bu bakımdan bu tören çok anlamlı. Yani burada yaklaşık 441 bin TL yardım sağlıyoruz. Bunun yanı sıra başka yardımlarımız da oluyor. Yani her branşta ve her dalda yardımlar yapıyoruz. Çocukların gerçekten profesyonel anlamda spor yapması önemli. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız bu konularda ilimize de büyük yardımlar yapıyor. Yapılan yatırımların yanı sıra geleceğe dair de önemli projeler Kırklareli'nde hayata geçirilmek üzere sırada bekliyor" şeklinde konuştu.
"Önemli bir amaç için buradayız"
Amatör spor kulüplerinin önemine değinen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Bu gün çok önemli bir amaç için burada toplanmış bulunmaktayız. İlimizde birçok amatör spor kulübü bulunmakta. Bazı köylerimizde birden fazla spor kulübü bulunmakta. Spor kulüplerinin desteklenmesi özellikle amatör manada sorcularımızın desteklenmesi profesyonel anlamda da ülke düzeyinde başarıyı destekler. Gençlik ve Spor Bakanlığı da önemli bir alt yapısı oluşturmakta. Kapalı spor salonlarından atletizme yüzme havuzlarına kadar birçok yatırım hayata geçirildi" dedi. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çekilerek, atıcılık poligona geçildi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin atış yaptı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol