Amatör Spor Haftası ödüllerle sona erdi

15 Ekim Pazar günü Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda Amatör Spor Haftası etkinliklerinin kapanış töreni gerçekleşti. Gerçekleşen kapanış programında öğrencilere plaket verilirken kulüplere de Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından malzeme yardımı yapıldı.

Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik Spor Bakanlığınca her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor haftası etkinlikleri 15 Ekim Pazar günü saat 11:00’da Kırklareli Kapalı Spor Salonunda Amatör Spor Haftası kapanış programı gerçekleşti. 

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının ardından başlayan kapanış programında Kırklareli Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Alper Çiler gençleri spora yönelmesi gerektiğini belirterek Çiler “Kıymetli yöneticilerimiz, spora gönül vermiş öğrencilerimiz ve velilerimiz. Hepinizi yürekten kutluyorum”
“Gençlik ve Spor Bakanlığımıza
sonsuz teşekkürler”
Amatör Spor Haftası ödül töreninde, 2017 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası yapılan yarışmalarda bizleri başarı ile temsil eden gurur kaynağımız sporcularımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Genç kardeşlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak durup, sportif faaliyetler ile güzel bir gelecek kurma hayaliyle Bakanlığımızın tüm Türkiye’de yapmış olduğu yatırımlardan da ilimiz faydalanıyor. Kırklareli’nde Bakanlığımız tarafından yapılan çok sayıda tesisimiz var. Gece gündüz demeden spora destek veren kulüp başkanlarımızı kutluyorum. Dereceye giren sporcularımızı ve ailelerini de tebrik ediyorum” dedi. Ardından Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Kenan Mete “Bu haftanın önemine ilişkin çeşitli faaliyet düzenledik. Sporcularımıza plaketlerini takdim edeceğiz. Başta sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyor, daha çok çalışarak, daha nice güzel başarılara imza atmalarını temenni ediyorum” diye ifade etti. Daha sonra son olarak Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Hasan Başdemir konuşmasında “Haftanın kapanış törenine hoş geldiniz. Çok başarılı ve profesyonel sporcular, hepsi önce sizler gibi başladı. Şu salonda çok değerli sporular yetişti. Bu salondan Barış Hersek kardeşimiz şuanda Fenerbahçe’de oynuyor. Bu salondan değerli sporcular yetişti”
“Ülkemizde tesisleşme oldu”
“Son yıllarda özellikle Türkiye’de tesisleşme oldu. Bizim ilimizde son yıllarda tesis bakımında sahalar yapıldı. Ancak yine de Türkiye’de en az tesis yapılan il Kırklareli. Şuanda Vize ve Kavaklı’da sentetik çim sahalar açılacak. Kırklareli’nde şöyle bir sorun ile karşılaşıyoruz. Eğer oğlum yada kızım spor ile uğraşırsa, dersleri aksar. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Okul ve spor bir arada olur. Şuan Türkiye’de en büyük sorun internet, obezite ve uyuşturucudur. Çocuklarımızı spora yönlendirirsek, herkes mutlu olur. Çok başarılı çocuklarımız var. Mutlaka bu çocuklarda var olan değerleri ortaya çıkarmalıyız” diye konuşmasına son verdi. Konuşmaların ardından Spor Haftası kapsamında, sporun EN’leri ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde Karate, taekwando, güreş, özel sporcular masa tenisi, wushu, halter, atıcılık, bedensel engelliler bisiklet, yüzme gibi branşlara ödüllerini AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Kenan Mete, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Hasan Başdemir ödüllerini öğrencilere verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol