"Amacımız, kaliteli ve ideal sağlık hizmeti sunmaktır"

Kırklareli halkı ağız ve diş sağlığı hizmetini 1997-2008 tarihleri arasında Kırklareli Devlet Hastanesine bağlı olarak hizmet veren Diş Tedavi ve Protez Merkezinden almaktayken, Sağlık Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu Sağlıkta Dönüşüm politikası ile başlı başına bir resmi kurum olan Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden almaya başlamıştır.
01.12.2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı emirlerine istinaden Lüleburgaz Diş Tedavi Ve Protez Merkezi resmi olarak Kırklareli ağız ve diş sağlığı merkezine bağlanarak 35 ünitlik bir Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi haline gelmiştir.
Akabinde 01.08.2014 tarihinde Lüleburgaz Diş tedavi ve Protez Merkezi müstakil bir ağız diş sağlığı merkezi olduğundan Kırklareli Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinden ayrılmıştır.
15 ünitlik Kırklareli Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 23.02.2015 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilmiş arsa üzerinde inşa edilen kendi yeni hizmet binasına taşınmış olup 20 ünitlik olarak hizmet sunmaya başlamıştır. En son 29.04.2015 tarihinde sağlık bakanının katılımı ile ağız ve diş sağlığı merkezinin açılış töreni gerçekleştirilmiştir.
Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak amacımız ;
`Tüm çalışanlarımızın katılımı ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun zamanında, doğru ve memnun edici her geçen gün daha da kaliteli ideal sağlık hizmeti sunmaktır. Hedefimiz;
"Uluslararası standartlara uygun sağlık hizmeti sunarak tercih edilen hizmetleri ile mutluluk veren bir sağlık kurumu olmaktır. Amacımız ve hedefimiz doğrultusunda sürekli olarak kendimizi yenileme gayretindeyiz.
Ağız ve diş sağlığına yönelik etkinliklerde yer alarak; halkın, ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesi ve bu konuda farkındalık kazanarak diş fırçalama ve düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitme alışkanlığı kazanmasını hedeflemekteyiz.
Özellikle yeni nesiller için bu konuya dikkat çekilmesi gereklidir. Her yıl yapılan okul taramalarında ilköğretim öğrencileri arasında çürük diş ve kayıp dişlerin çok olduğu görülmektedir. Merkezimize gelen çocuk hastalar çizgi film seyrederek çocuk polikliniğinde muayene ve tedavi olabilmekte, çocuk oyun alanında sıralarını beklerken eğlenebilmektedirler.
Merkezimize gelen hastaların görebileceği şekilde dizayn edilmiş protez teşhir alanı oluşturularak merkezimizde yapılan protez işlemleri sergilenmiştir.
Merkezimiz yeni binasına taşındığı ilk günden beri engelli hastaların kurumumuzda daha iyi hizmet alabilmesini sağlamak için bir takım çalışmalar ve düzenlemeler ( görme engelliler için iz takip yüzeyi, engelli asansörü düzenlemeleri, engelli otoparkı, asansör ve engelli wc lere acil çağrı butonları, engelli park yeri, engelli rampası vb.) yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde yeni hizmet binamızda Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erişebilirlik İzleme Ve Denetlene Komisyonu tarafından 28.04.2015 tarihinde yapılan denetimde merkezimiz engelli hastalar için ulaşılabilir bir kurum olarak tescillenmiş ve erişebilirlik belgesini Kırklareli'nde alan ilk ve tek kurum olma özelliği ile ülke genelinde ağız ve diş sağlığı merkezleri arasında bu belgeyi alan ilk ve tek kurum olma özelliğini kazanmıştır.
Merkezimizde şu anda 47 kadrolu, 35 hizmet alımı yolu ile toplamda 82 personel ile hizmet sunulmakta 16 poliklinik aktif olarak çalışmakta ayda ortalama 7500 poliklinik hastasına bakılmaktadır.
Merkezimizin yeni binasına taşınması hasta sayısında düşüşe neden olmamış aksine hasta sayısı daha da artmıştır. Kırklareli Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çene cerrahı ve ortodontist olmadığı için cerrahi işlemler ve ortodontik işlemler için fakültelere sevk yapılmaktadır. Merkezimizde;
Ağız Ve Diş Sağlığı Muayenesi, Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi, Diş Dolgusu, Kanal Tedavisi, Diş Çekimi, Fissür sealant ve flour uygulama, Diş Protez Tamiri, Sabit ve Hareketli Protez, Panoromik Röntgen Çekimi, Periapikal Röntgen Çekimi, Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri ve Evde Sağlık Hizmetleri sunulmaktadır.
Merkezimizde özellikli birimlerimiz ve polikliniklerimiz bulunmaktadır. Bu şekilde sunulan hizmetlerin daha etkili ve verimli sunulması sağlanmaktadır.
Özellikli poliklinikler
Nöbet polikliniği; hafta içi saat 16:00 - 24 00 saatleri ile hafta sonu ve resmi tatillerde 08:00-24:00 saatleri arasında nöbetçi polikliniğimiz açık olup acil gelen hastalar bu poliklinikte muayene edilmektedir.
Engelli Polikliniği; Merkezimize gelen engelli hastalar başka bir hekim tercihi olmaması halinde bu poliklinikte muayene ve tedavi olmaktadırlar.
Çocuk Polikliniği; Merkezimize gelen çocuk hastalar başka bir hekim tercihi olmaması halinde bu poliklinikte muayene ve tedavi olmaktadırlar.
Mahkum Polikliniği; Her hafta cuma günleri merkezimize ilk kez gelen mahkum hastalara bu poliklinikte hizmet sunulmaktadır. Ayrıca her hafta çarşamba günleri görevli bir hekimimiz tarafından cezaevine gidilerek hasta muayenesi yapılmaktadır.
Özellikli birimler
Enfeksiyon Kontrol Birimi; Merkezimizde poliklinik hizmetlerinde kullanılan tüm aletlerinin ve ölçü kaşıklarının sterilizasyon işlemi paketlenerek yapılmaktadır. Enfeksiyon kontrol birimi hastalarımızın ve çalışanlarımızın güvenliği için gerekli olan tedbirleri almaktadır.
Hasta İletişim Birimi; Merkezimizde verilen hizmetten memnun kalmayan hak ihlaline uğramış olduğunu düşünen hastalar ile etkili bir iletişim kurulmakta, hastaya yardımcı olunmaktadır.
Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi: Merkezimizde meydana gelen beyaz kod durumlarında (personele şiddet ) çalışanımıza destek olmaktadır. Adli hukuki işlemlerin kayıtlarını tutmaktadır.
Kalite birimi; Üstlenmiş olduğumuz misyon ve kurumumuz misyonu çerçevesinde merkezimizde sunulan hizmetin her zaman daha da iyileşmesini hedeflemektedir.
Evde Sağlık Hizmetleri Birimi; Görevli ekibimiz her hafta Cuma günü evde sağlık hastalarına hizmet götürmektedir. Ayrıca merkezimizden doğrudan hizmet alamayacak durumda olan yaşlı, yatalak ve engelli hastalara Kırklareli devlet hastanesi ameliyathanesinde genel anestezi altında birçok işlem aynı seansta yapılabilmekte ve hastalara etkili tedavi şansı sunulabilmektedir.
Hekim Heyeti; Merkezimizde protez yaptırıp yapılan protezi kullanamayan ve protezden memnun kalmayan hastalar kendi hekimleri dışında 3 kişilik hekim heyetine muayene olarak yapılan protez işleminin kusurlu olup olmadığı, protezlerinin yeniden yapılıp yapılmaması gerektiği konusunda görüş alabilmekte, kusurlu bulunan protezler başka bir hekim tarafından yeniden yapılabilmektedir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol