Amacımız Trakya’da 1 numara olmak

Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi, öğrencileri ile birlikte sanat dolu bir gelecek için çalışıyor. Sadece Kırklareli’nde değil tüm Trakya’da sanatı ve Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi’ni daha yükseğe taşımak istediklerini belirten Okul Müdürü ve öğrenciler, yetenekli arkadaşlarını aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını ifade ediyorlar.

Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi ailesi ile yaptığımız röportajlarda, okul hakkında bilgiler alarak önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri sanat dolu projeler hakkında bilgiler aldık. Edirne Güzel Sanatlar Lisesi ile Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi arasında imzalanan protokol kapsamında 8 Mayıs Pazartesi akşamı Kırklareli Kültür Merkezi’nde konser gerçekleşeceğini ifade eden okul Müdürü Süheyla Solak, Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi olarak 11 Mayıs 2017 tarihinde Edirne’de konser vereceklerini de ekledi. 3 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek olan Korolar Şenliği’ne de hazırlanan Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yeteneklerini değerlendirmek isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği okullardan biri olma özelliği ile ilimize renk katıyor.
Tekin; “Kültürel anlamda birer ‘sanatçı’ olmaları için uğraşıyoruz”
Gerçekleştirdiğimiz röportajlardan ilki Resim Öğretmeni Abdül Tekin ile idi. Tekin Güzel Sanatlar Lisesi hakkında şu ifadelere yer verdi; “Bu bölgedeki tek okuluz. Amacımız buradan sanatçı yetiştirmek. Okulumuzda Müzik ve Resim Bölümümüz var. 4 yıl boyunca öğrencilerimize resim yapmayı, resimle ilgili teknik bilgileri öğretiyoruz. Buradaki öğrencilerin kültürel anlamda birer ‘sanatçı’ olmaları için uğraşıyoruz. Yaz aylarında yetenek sınavlarımız var öğrenciler girdikleri bu sınavda yaptıkları çizimler üzerinden değerlendirilerek okulumuza kayıt hakkı kazanıyorlar.” Resim Bölümünün başarılı öğrencisi ise yetenekli olan arkadaşlarının Güzel Sanatlar Lisesi’ni rahatlıkla tercih edebileceğini söylediği konuşmasında “Resim konusunda yeteneğim olduğunu fark ettim ve bunun üzerinde durmak için, kendimi geliştirmek için bu bölüme geldim. Öğretmenlerimiz bize çok yardımcı oluyorlar. Teknikleri öğreterek bizi daha çok geliştirdiler. Yeteneği olan insanların bu tür okullara gelmesi kendilerini geliştirmeleri açısından daha iyi olacaktır.” cümleleri dikkat çekti.
“Öğrencilerimiz, sanata değer veren çocuklardan oluşuyor”
Güzel Sanatlar Lisesi’nde Gitar Öğretmenliği yapan Uğur Özdilek okulun ileriki günlerde gerçekleştireceği programlara değindi. Gerçekleştirdiğimiz röportajda Özdilek; “Okulumuzda öğrencilerimiz, sanata değer veren çocuklardan oluşuyor. Bu sene Müdürümüzle birlikte Edirne Güzel Sanatlar Lisesi ile bir protokol imzaladık onlarla birlikte ortak bir konser vereceğiz. Konserimiz 8 Mayıs’ta Kırklareli Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Edirne Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri buraya gelecek. 11 Mayıs’ta da biz onlara misafir olacağız. Güzel bir proje olacak diye umut ediyoruz. 3 Mayıs tarihinde ise Korolar Şenliği var. Necati Aytış öğretmenimiz de onunla ilgileniyor. Okulumuzun bahçesinde gerçekleşecek ve bütün okullar katılacak bu programa. Okulumuza daha fazla katılım olması açısından da iyi bir program olacak. Öğrencilerimiz çok güzel çalışıyorlar umuyoruz ileride başarılı sanatçılar olacaklar.” ifadelerine yer verdi.
Süheyla Solak: “Neden bir İdil Biret, bir Fazıl Say Kırklareli’nden çıkmasın”
Son olarak Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Süheyla Solak ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Okul Müdürü Süheyla Solak Güzel Sanatlar Lisesi için verdiği desteklerinden dolayı Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım’a teşekkürlerini iletti. Güzel Sanatlar Lisesi olarak okuldan ziyade bir aile olduklarını belirten Müdür Süheyla Solak konuyla ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Toplam 20 yıllık Müzik Öğretmenliği geçmişim var. 20 yıldan sonra Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi’ne Müdür olarak atandım. Burada aslında Güzel Sanatlar Lisesi olarak amacımız; dışarıda özel yetenekleri olan bütün çocukları okulumuza almak, onları ileride gerek ulusal gerekse uluslar arası büyük sanatçılar olacak şekilde yetiştirmek. Güzel Sanatlar Lisesi olarak özellikle dezavantajlı öğrencilerin daha çok bu okula gelmelerini istiyoruz çünkü onların müziğe yönelik yetenekleri daha fazla oluyor ve bu bizim için çok güzel bir kazanım. Özellikle bu çocukların okuması, ileride büyük sanatçılardan olması bize oldukça gurur verir. Biz burada bir aileyiz çocuklara da bunu öğretiyoruz. Çocuklar genelde Temmuz – Haziran ayları sonunda burada ‘Özel Yetenek Sınavına’ giriyorlar ve sınavın sonucunda da okulumuza girmeye hak kazanan çocuklar da okulumuz da kalıyor. Resim Bölümümüz ve Müzik Bölümümüz var. Amacımız sadece Kırklareli ve çevresinde değil Trakya’da 1 numara olmak. Çocuklarımız gerçekten çok gayretliler. Bir aile olarak çalıştığımız için ve hepimiz de müzik kökenli olduğumuz için çocukların duygularını daha iyi anlayabiliyoruz, onların isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Okulumuzla ilgili her tür güncel bilgiye internet sitemizden yani Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi adresinden ulaşabilirler. Çocuklarımız üzerinde Milli Eğitim Müdürümüz, özellikle Sayın Valimiz Esengül civelek çok destek oluyorlar. Başta Valimiz olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Kırklareli için Güzel Sanatlar Lisesi Kırklareli için sanatsal alanda ve spor alanında büyük bir kazanım aslında. Ben çok güzel çocuklar yetiştireceğimize inanıyorum. İnşallah onları ileride çok büyük sanatçılar olarak görürüz. Neden bir İdil Biret, bir Fazıl Say Kırklareli’nden çıkmasın.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nice Kandinsky' ler Osman Hamdi Bey 'ler Cezanne 'ler Levni 'ler Van Gogh 'lar Mauris Escher 'ler ve yine nice Itri 'ler Beethoven 'lar Hafız Post 'lar Mozart 'lar Haydn 'lar yetiştirmek umuduyla...

  2. süheyla solak hanım kızımız kırklareline değer katıyor kesinlikle.Böyle kırklareline değer katan yöneticiler çoğalması dileğiyle