Altyapı takımlarının mücadelesi nefes kesti

Amatör Spor Kulüpleri'nin saha eksikliğini gideren ve maçlara ev sahipliği yapan Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde oynanan karşılaşmalar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz haftasonu da birbirinden heyecanlı maçların yapılmasına olanak sunan tesislerde, altyapı takımlarının mücadelesi nefes kesti. Oynanan karşılaşmalarda, skordan çok profesyonelliğe adım atıldığına dikkat çekildi

Kırklareli'nin büyük bir eksikliğini gidererek, futbolda yeni adımlar atılmasına olanak sağlayan ve yapıldığı günden bu yana amatör sporlara kapılarını açan Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde, bu haftasonu da birbirinden heyecanlı müsabakalar oynandı. Altyapı takımlarının kıyasıya mücadele ettiği maçlarda, skorun önemli olmadığına bir kez daha vurgu yapıldı. Antrenörlerin, futbolcuların ve izleyenlerin sadece futbolun tadını çıkardığı mücadelelerde, kaybeden taraflar üzülürken, kazanan tarafların sevinci görülmeye değerdi.
Yıldırımspor U13'ten gol yağmuru
23 Mayıs 2015 Cumartesi günü oynanan play-off mücadelesinde, Yıldırımspor U13 Takımı, Pınarhisarspor U13 Takımı ile karşı karşıya geldi. Bol gollü geçen karşılaşmayı Yıldırımspor 8-0 kazandı. Yıldırımspor'un Anıl, Berke, Türkay, Bahadır, Gökay, Orkun, Furkan, Selahattin, Uygar, Kaan, Eren ilk 11'i ile çıktığı karşılaşmada, yedek kulübesinde Yasin, Kerem, Oytun, Kaan, Burak, Nejdet ve Muhammet yer aldı. Pınarhisarspor U13 Takımı maça Görkem, Beşir, Orçun, Ömer, Şeref, Umutcan, Kerem, Görkem, Gökay, Mert ilk 11'i ile başladı. Pınarhisarspor U13 Takımı'nın yedek kulübesinde Berke, Asrın, Batuhan, Yücel, Ömer ve Yağız hazır bulundular. Kıran kırana ve bol pozisyonla geçen karşılaşmada gülen taraf Yıldırımspor U13 Takımı oldu.
"Kazandığımız için mutluyuz"
Maçın ardından bir açıklama yapan Yıldırımspor U13 Takım Antrenörü Hamdi Cengiz, kazanmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Futbolcularımın hepsinin emeğine sağlık. Onların hepsi geleceğin yıldızı olmaya adaylar. Şuan için amatör liglerde mücadele ediyor olsalar da, bu onlar için hem tecrübe hem de geleceğin kapılarını açma şansını yaratıyor. Bu tür mücadelelerde skorlar çok fazla önemli değil desek de ortada bir müsabaka olduğu için kazanmaktan dolayı mutluyuz. Futbolcularımın hepsini kutluyorum. Verdikleri emeklerin karşılığını alacaklarına inanıyorum. Bizler de onların bu yolda profesyonelleşmeleri, doğru tercihler yapabilmeleri adına elimizden gelen her şeyin en iyisini yapacağız. İnşallah hepsi birer futbol yıldızı olur ve ilimiz, ülkemizi en iyi şekilde temsil eder" ifadelerini kullandı.
Asılbeylispor U11 farklı kazandı
24 Mayıs 2015 Pazar günü Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde oynanan bir diğer karşılaşmada, Ahmetbey Güvenspor U11 Takımı ile Asılbeyli Spor U11 Takımı karşı karşıya geldi. Heyecan içinde geçen mücadelenin gülen tarafı, 8-1'lik skor ile Asılbeylispor U11 Takımı oldu. Ahmetbey Güvenspor Karşılaşmaya Orkun Eker, Ruhsan Söz, Muhsin Kerem Doğu, Talip Ünal, Semih Doğaç, Fırat Üstünol, Çağrı Turuncu, Meriç Ege İscan, Mustafa Kaan, Erdal Kırçak, Oğulcan Koşer ilk 11'i ile çıktı. Asılbeyli Spor ile maça, Muammer Kaan Alasever, Emre Uğur, Tahsin Batuhan Dinkler, Oğuzhan Arslan, Efe Aksoy, Eren Fidan, Emir Aybars Koyuncu, Göktuğ Demiral, İsmail Efe Panko, Atıl Gündüz, Umut Sarp Aygün, Haydar Güçlü, M. Ahmet Yavuz ilk 11'i bile başladı. Çok sayıda pozisyonla birlikte heyecan içinde geçen mücadelede, yakaladığı fırsatları değerlendiren Asılbeylispor, karşılaşmada gülen taraf oldu.
"Ailelere çok iş düşüyor"
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün çalmasının ardından bir açıklama yapan Asılbeylispor U11 Takım Antrenörü Abdullah Dalkıran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Bizler futbola karşı kabiliyeti olan, yeteneği ile farklılık yaratarak dikkat çeken sporcuları eğitip, doğru yolu gösteriyoruz. Hepsinin yeri, yeteneği, başarısı ayrı. Kimi daha maçın ilk dakikasında dikkat çekmeyi başarıyor, kimi çok fazla çalışıp maçta ağırlığını hissettiriyor. Bizler yetiştiriciler olarak onların bu yeteneklerini şekillendirip, profesyonel bir hale gelmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu maçta da bunu fazlasıyla gördük. Farklılığını hissettiren, sahaya hakim olan futbolcularım, skor üstünlüğünü ellerine alarak sahadan galip ayrıldılar. Tabi tüm bunların yaşanmasında, ebeveynlere büyük iş düşüyor. Çocuklarının isteklerine, yeteneklerine kulak vererek, onları doğru yerlere yönlendirmeleri gerekiyor. Yoksa bir çocuk istediği kadar yetenekli olsun, istediği kadar farklı olsun onun işlenmesine, doğru yerde olmasına aileler destek olmaz ve yönlendirmez ise, o yetenekler hiçbir anlam ifade etmez. Bizler her zaman söylediğimiz gibi bir kez daha ailelerden rica ediyoruz. Çocuklarınızın ne istediğine, neye yatkın olduğuna önem gösterin ve onları doğru yönlendirin" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol