Altıntel’den Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Hisarcıklıoğlu “Kırklareli’nde hayvancılık daha iyi gelişsin diye Canlı Hayvan Borsası’nı hayata geçirdik. Güzel sonuçlar alındığına eminim. Kırklareli Ticaret Borsası’nı tebrik ediyorum” değerlendirmesini yaptı

Geçtiğimiz günlerde Kırklareli Ticaret Borsayı Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Kırklareli Ticaret Borsası’nı tebrik eden Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel’e ziyaretti için teşekkür ediyorum. Canlı hayvan borsamızdan olumlu sonuçlar alıyoruz. Kırklareli hayvancılıkta daha da gelişecek. Ben de Kırklareli Ticaret Borsası’nı tebrik ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
“Vatandaşımız mağdur
olmayacak”
Yapılan borsa ile birlikte üreticilerin mağdur olmayacağının da altını çizen Başkan Hisarcıklıoğlu “Üreticilerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İşte alışlar burada, satışlar burada. Eğer malına iyi bir fiyat çıkmadığını görürse malını satmamakta serbest. Ama alıcı almakta mecbur. Almaktan vazgeçerse cezasını ödüyor. Bugün borsalarımız dünyaya örnek hale geldi. Ülkemizde 113 borsamız da modern borsacılık uygulamalarıyla üyelerine hizmet sunuyor”
“Amacımız bölge insanının
burada doğması ve doymasını sağlamak”
“Amacımız bölge insanının burada doğması ve doyması. Tarımsal varlıklarını, ormanlarını, meralarını, arazilerini, topraklarını ve yüzey alt sularını kalkınmayla birlikte koruyabilmek.
Yani kalkınmanın yanında korunmayı yapamazsak hiçbir kıymeti kalmıyor. Gelecek nesillere bırakacak toprağımız, suyumuz ve ormanlarımız da var. Bununla beraber İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük tüketim merkezinin yanındayız. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ doğru birleşme yaşarsa çok güçlü olur” dedi.
“Teşekkür başkanım”
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, ziyaret dolayısıyla teşekkür ettiğini belirterek “Sayın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. İlimiz adına çok güzel bir yatırım kazandırdık ve Allahın izni ile güzel yatırımlar ile Kırklareli’ni daha zengin şehir yapacağız” dedi.
“Zengin şehir KIRKLARELİ”
Kırklareli’nde her geçen gün artan hayvan çiftlikleri ile hayvancılıkta güzel bir yolda ilerlendiğini belirten Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, “Her geçen gün şehrimizde artan hayvan çiftlikleri ile de hayvancılık alanında inanılmaz bir gelişme içerisindeyiz. İlimizde şuanda Kırklareli’nde büyükbaş hayvan sayısı 144.000 büyük baş hayvan aile işletme sayısı 9,672 büyük modern çiftlik sayısı 78 yılık süt üretimi 330.000 ton, küçükbaş hayvan sayısı 250.000, küçükbaş hayvan işletme sayısı 2,050 şeklinde her geçen gün artıyor”
“Geçinme kaynağı tarım ve
hayvancılık”
“18,677 ailenin ve kırsal kesimde yaşayan 103,000 insanımızın ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu gözlemleniyor. Bu açıdan AB standartlarında Ülke genelinde üretilen sütün %55’i Kırklareli’nden sağlanmakta. Ayrıca Kırklareli olarak AB, ABD, Japonya, Güney Kore ve Körfez Ülkelerine her yıl 21,5 milyon dolarlık süt ihracatı gerçekleştiriyoruz”
“1. Sınıf mezbaha ve entegre et kombinesini kazandırmaya
çalışıyoruz”
“Tesisimiz günlük 200 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvanımızı barındırma ve satışını gerçekleştirebilecek kapasitede. Buradaki amacımız kayıt dışı, sağlıksız, ruhsatsız ve kontrolsüz ortamlarda gerçekleşen hayvan alım ve satımlarını doğurduğu sorunların önüne geçebilmek, düzenli ve güncel bir piyasa oluşturmak hem üreticimizi, hem de tüketicimizi haklarını korumayı sağlamak.
ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgemizi aldık. Akredite olarak üyelerimize 5 yıldızı hizmet verebilmek için çalışmalara
devam ediyoruz. Ancak işimiz bunla bitmedi. İkinci etap olarak şimdi yoğun bir şekilde bu modern, ilimize yakışır tesisleri kurmak ve 1. Sınıf mezbaha ve entegre et kombinesini kazandırmaya çalışıyoruz”
“Kırklareli halkına dört dörtlük hizmet verdiğimize inanıyoruz”
“İnanıyorum ki Kırklareli halkına dört dörtlük hizmet veriyoruz. Evet az laf çok iş lafında dediği gibi az konuşarak çok ve büyük işler yapmaya çalışıyoruz. Bu gün beni ziyaretimi kabu eden sayın Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na da sonsuz şükranlarımı sunarken kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol