Altıntel ve Ilık Balkan Odalar Birliği Genel Kurulu’na katıldı

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde 16-18 Aralık 2018 tarihlerinde, İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta düzenlenen Balkan Odalar Birliği (ABC) Genel Kurulu’na katıldılar…

Genel Kurul'un açılış oturumu, 17 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 10.30'da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve ABC Dönem Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Avrupa Komisyonu eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış oturumunda bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırklareli’ni de yakından ilgilendiren önemli konulara değindi. Ülkelerin gelişmesi için ticarete daha fazla önem vermesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu “ Ülkelerin birlikte hareket etmesi ve iş birliğini artırması halinde hem kazancının hem de dünyadaki itibar ve gücünün artacağını ifade etmek istiyorum.
Bizler huzur ve zenginleşmek istiyorsak, önce birbirimizle daha çok ticaret yapmalıyız. Böylece daha güçlü hale gelip, küresel sisteme entegre olabiliriz. Öncelikli olarak Balkan ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini arttırmalıyız. Özelikle son 15 yılda, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki dış ticaret hacmi 3,5 milyar dolardan 20 milyar dolara çıktı. Biz Türkiye olarak daha fazla mal sattık, ama Balkanlardan daha fazla mal aldık. Karşılıklı ticaretimizi Balkan ülkeleri olarak 6 kat artırdık. Üstelik bunu, küresel ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde yaptık. Evet, bu aslında bizler açısından büyük bir başarı. Ama yeterli değil. Bu masada oturan ülkeler olarak, daha fazla iş birliği yapmamız gerekiyor. Hep birlikte zenginleşmek için, karşılıklı ticaretimizi ve yatırımlarımızı artırmalıyız. ABC olarak temel misyonumuz bu olmalı." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol