Altıntel; “YÖREX, Yöresel Ürünlerimize Değer Katıyor”

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Alayayla, İstişare Kurulu Üyesi Hüseyin Değirmenci ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Rezzan Sünnetçioğlu ile birlikte yöresel ürünlerimizin Türkiye genelinde tanınırlığının artmasına katkı sunan YÖREX Fuarı’na katılarak, şehrimizin kendine has lezzetlerini katılımcılara tanıttılar.

Geçtiğimiz yıl Kırklareli Ticaret Borsası ile kardeş borsa protokolü imzalayan Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’e Kırklareli lezzetleri damga vurdu. Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya bölgesi genelinde bulunan odalar ile borsaların katkıları ile Antalya’da düzenlenen YÖREX Fuarı’nda açılan Kırklareli lezzetleri standı katılımcılardan tam not aldı.
Açılışına; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı YÖREX Fuarı, yerel üreticileri yerli ve yabancı girişimciler ile buluşturmaya devam ediyor. Kırklareli’nin önemli markalarının temsil edildiği ve birbirinden lezzetli ürünlerin katılımcılar ile buluşturulduğu fuar, coğrafi işaret konusunda girişimlerimizin devam ettiği ürünlerin de tescilini kolaylaştıracak.
Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar hakkında konuşan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel “Kardeş Borsamız Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı, bu yıl yine dolu dolu geçiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile her yıl düzenlenen bu fuar, Türkiye genelinde ki yerel üreticilerimizin kazançlarını arttırmasına vesile olmaya devam ediyor. Üreten ve güçlü Türkiye’nin inşasına katkı sunan fuarı, Kırklareli’mize has ürünlerin Türkiye pazarına açılması konusunda çok ciddi bir adım olarak kabul ediyoruz. Kırklareli’mize özel hardaliye, peynir ve helvalarımız, katılımcılarımız tarafından çok beğenildi. Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Rezzan Sünnetçioğlu’nun el emeği ve göz nuru ile hazırladığı el sanatları ürünleri de, standımıza renk kattı. Kırklareli Ticaret Borsası olarak; Yerel üreticilerimizin gelir düzeylerinin arttırılmasına katkı sunacak, Kırklareli’mizin turizm potansiyelini arttıracak ve şehrimizin marka değerini yükseltecek adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta nazik ev sahipliklerinden ötürü kardeş borsamız Antalya Ticaret Borsası’nın Başkanı Ali Çandır’a, katılımları ile YÖREX Fuarı’nı onurlandıran Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a , YÖREX Fuarı’nın kusursuz bir şekilde hayata geçirilmesi için desteklerini esirgemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve şehrimizin bu önemli fuarda temsil edilmesine katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol