Altıntel “Her şey genç çiftçilerimiz için”

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel Kırklareli’nin tarım ve hayvancılık bakımından zengin olduğunu belirtti. Altıntel “Canlı Hayvan Borsamızın 1. etabı biteceğinden şimdi sıra 2. etap’ta” dedi.

Kırklareli Ticaret Borsa Başkanı Turhan Altıntel yaptığı açıklamasında çalışmalarının devam ettiğini belirterek Altıntel “Amacı Et ve Süt Kurumu Türkiye’de 13 ilde hijyenik bir mezbaha ve entegre tesis yapıyor. Hayvan Borsamızın birinci etabı biteceğinden ikinci etap olarak olmazsa olmaz, hijyenik mezbaha ve entegre tesis kazandırmak istiyoruz. Et ve Süt Kurumu’na Hayvan Borsamızın yanında yer bağışlayıp, buraya yatırım yapması için davet ediyoruz”

Baştarafı Sayfa 1’de
“Her şey siyasi güç ve Bakanımız sayesinde olacak”
“İnşallah bunu gerçekleştirirsek, güzel bir tesis ortaya çıkmış olacak. Denizli de 15 dönüm bir yer verildi. Burası 15 Milyonluk bir yatırım ile güzel bir tesis yapıldı. Hayvan Borsamızın bulunduğu alanı 50 dönüm yapıp, bizden sonraki nesillere zahire depoları, lisanslı depoculuk, hayvan satış yerleri, teknik destek yerleri ile komple güzel bir tesis bırakmak istiyoruz. Mücadele ediyoruz. İnşallah başarırız” dedi.
“Ari bölgeye sahibiz”
Başkan Altıntel Kırklareli genelinin Ari bölgeye sahip olduğunu belirterek şu sözleri kaydetti. “Bilindiği üzere şehrimiz tarım ve hayvancılık şehri. Bölgemiz hastalıktan Ari bir bölgeye sahip. Ayrıca Ülke genelinde Brusellas ve Tüberküloz hastalıklarından arındırılmış bölgelerin %40’a sahibiz”
“Şehrimizin geçinme kaynağı tarım ve hayvancılık”
“18,677 ailenin ve kırsal kesimde yaşayan 103,000 insanımızın ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu gözlemleniyor. Bu açıdan AB standartlarında Ülke genelinde üretilen sütün %55’i Kırklareli’nden sağlanmakta. Ayrıca Kırklareli olarak AB, ABD, Japonya, Güney Kore ve Körfez Ülkelerine her yıl 21,5 milyon dolarlık süt ihracatı gerçekleştiriyoruz”
“Biz hazırız”
“Tesisimiz günlük 200 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvanımızı barındırma ve satışını gerçekleştirebilecek kapasitede. Buradaki amacımız kayıt dışı, sağlıksız, ruhsatsız ve kontrolsüz ortamlarda gerçekleşen hayvan alım ve satımlarını doğurduğu sorunların önüne geçebilmek, düzenli ve güncel bir piyasa oluşturmak hem üreticimizi, hem de tüketicimizi haklarını korumayı sağlamak. İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgemizi aldık. Akredite olarak üyelerimize 5 yıldızı hizmet verebilmek için çalışmalara devam ediyoruz. Ancak işimiz bunla bitmedi. İkinci etap olarak şimdi yoğun bir şekilde bu modern, ilimize yakışır tesisleri kurmak ve 1. Sınıf mezbaha ve entegre et kombinesini kazandırmaya çalışıyoruz”
“Amacımız gençlerimizi
köylerinde tutmak”
“Amacımız bölge insanının burada doğması ve doyması. Tarımsal varlıklarını, ormanlarını, meralarını, arazilerini, topraklarını ve yüzey alt sularını kalkınmayla birlikte koruyabilmek. Yani kalkınmanın yanında korunmayı yapamazsak hiçbir kıymeti kalmıyor. Gelecek nesillere bırakacak toprağımız, suyumuz ve ormanlarımız da var. Bununla beraber İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük tüketim merkezinin yanındayız. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ doğru birleşme yaşarsa çok güçlü olur”
“Kırklareli’nde hayvancılık”
Her geçen gün şehrimizde artan hayvan çiftlikleri ile de hayvancılık alanında inanılmaz bir gelişme içerisindeyiz. İlimizde şuanda Kırklareli’nde büyükbaş hayvan sayısı 144.000, büyü baş hayvan aile işletme sayısı 9,672, büyük modern çiftlik sayısı 78, yılık süt üretimi 330.000 ton, küçükbaş hayvan sayısı 250.000, küçükbaş hayvan işletme sayısı 2,050 şeklinde her geçen gün artıyor” diye aktardı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol