Altıntel, Canlı Yayın Konuğu Oldu

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Antalya Yerel Televizyonu Lider TV' nin canlı yayın programına katılarak Kırklareli ve Trakya Bölgesi Yöresel Ürünleri hakkında bilgiler verdi.

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Antalya Yerel Televizyonu Lider TV' nin canlı yayın programına katılarak Kırklareli ve Trakya Bölgesi Yöresel Ürünleri hakkında bilgiler verdi.
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, YÖREX fuarında Antalya Yerel Televizyonu Lider TV' nin canlı yayın programına katıldı. Altıntel, katıldığı programda Kırklareli ve Trakya Bölgesi Yöresel Ürünleri hakkında bilgiler verdi.
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel yaptığı açıklamada "Bu yıl 11'incisi düzenlenen "Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX" te yeniden İlimizin Yöresel ve Coğrafi İşaretli Ürünlerinin tanıtımı ve yerel ekonomiye kazandırılması adına Kırklareli Ticaret Borsası olarak yerimizi aldık. Fuarda Kırklareli'nin Coğrafi İşaretli Ürünleri, #hardaliye,#kırklarelibeyazpeyniri,#meşebalı,#kıvırcıkkuzueti,Coğrafi İşaret tescil sürecinde olan #kırklarelieskikaşarpeyniri ve birçok yöresel ürünümüzün Antalya Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te başta ülkemiz olmak üzere, uluslararası pazarlara da tanıtımını yaptık.
Biz Kırklareli Ticaret Borsası olarak coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerimizin ülkemiz genelinde çok daha tanınır, talep edilir ve doğal olarak hemen her yerde üretilip satılabilir hale gelmesi için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Coğrafi işaretli ürünler bazında daha fazla katma değer oluşturma ve sürdürülebilirlik konusu bizim olmazsa olmazımızdır.
Bundan sonra Kırklareli'mizin tanınırlığının sağlanmasına, kalkınma projelerini uygulamaya, tarım ve hayvancılığı geliştirmeye özen göstermeye, şehrimize değer katmaya devam edeceğiz."dedi.
YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur.
YÖREX'in Temel Amaçları; Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, Yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamak, Yöresel ürünlerin katma değerini arttırmak, Yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek, Yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmektir.
YÖREX'in Hedefleri;
• Yöresel ürünlerimizin, iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında eriyip gitmesine engel olmak
• Yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak
• Yöresinin adını almış ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin ulusal ve küresel pazarlardaki değerini artırmak
• Yöresinin adını almış, ancak tescillenmemiş ürünleri, coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmeler ile tescillenmesini teşvik etmek
• Oda ve borsalarımızın yöresel ürünlerini ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliklerini pekiştirmek
• Oda ve borsalarımızı yöresel ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaştırmak, iletişimlerini geliştirmek ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlamak
• Yöresel ürünlerin odağında yöresel değerlerin ve kültürel unsurlarımızın fuar süresince etkileşimini ve paylaşımını sağlamak
• Yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek ve tersine göçü arttırmak
• YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın ulusal ve küresel düzeyde devamlılığını sağlamak.(H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. YAŞA BE GÜVEE