Altıntel “Amacımız Kırklareli’nin refah seviyesini yükseltmek”

Kırklareli Ticaret Borsası üyeleri, Başkan ve meclis üyelerini belirlemek amacıyla 1 Nisan Pazar günü sandık başına gitti. Kırklareli Ticaret Borsası Binası’nda gerçekleşen tek adaylı seçimde Kırklareli Ticaret Borsası Mevcut Başkanı Turhan Altıntel yeniden seçilerek güven tazeledi. Üyelerin yüzde 82’sinin seçimlere katılarak oy verdiği seçimlerde Altıntel bir dönem daha Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı oldu.

1 Nisan Pazar saat 11.00’da Kırklareli Ticaret Borsası’nda yapılan seçimlere; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, TOBB Kırklareli Genç Girişimciler Başkanı ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Soner Ilık, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli Cihannüma Derneği Başkanı Hikmet Yıldırım, Fen Bilimleri Koleji Kurucuları Derya Bulut, Cüneyt Sıvacılar ve Arda Kolcular ve misafirler katılım gösterdi.
“Kırklareli önümüzde ki 5 yıl içerisinde çok değişecek”
Seçimler öncesinde konuşan Kırklareli Ticaret Borsası Mevcut Başkanı ve Adayı Turhan Altıntel, seçimlere gelerek kendisine destek olan üye ve misafirlere teşekkür etti. Altıntel, “Bugün buraya gelerek yanımda olan herkese şahsım meclis arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Kırklareli önümüzde ki 5 yıl içinde hakikaten her konuda çok değişecek ve gelişecek. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda, eğitim kenti olma konusunda, turizm konusunda çok gelişecek. Bizler de sivil örgüt olarak iktidarı ile muhalefeti ile Kırklareli’ni sosyal, kültürel, ekonomik sorunlarını gerekli mercilere bildireceğiz. Netice itibari ile amacımız zenginleşmek ve Kırklareli’nin refah seviyesini yükseltmek. Bugün ki seçimlerde yanımda olan herkese seçimlere katılan herkse de tek tek teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Gece gündüz demeden
çalışacağız”
Üyelere teşekkür eden Altıntel, “Şu anda Türkiye çapında 365 odanın organ seçimleri var. Bu seçimlerin yüzde 30’u kadar oran 1 Nisan’da yapıyor. Biz de bugün seçimlerimizi üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. Sağolsun üyelerimiz bizlere bir dönem daha görev yapma şansı verdi. Bizler de arkadaşlarımızla gece gündüz demeden Kırklareli’ne Borsamıza ve ekonomimize faydalı olmak için elimizden geleni yapacağız”
“Kim kazanırsa kazansın kazanan Kırklareli olacak”
Salı (yarın) yapılacak olan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri hakkında da konuşan Altıntel, seçimlerde yarışan her iki adaya da başarılar diledi. Altıntel; “Salı günü seçime girecek mevcut başkanımızın ekibi var. Diğer tarafta da genç bir ekibimiz var. Ben iki ekimize de başarılar diliyorum. Ancak kim kazanırsa kazansın kaybeden olmayacak, kazanan Kırklareli olacak. Kim kazanırsa, kendisi ile birlikte Kırklareli’nin ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlamak için çalışacağız. Bu seçimlere bizlerin direk veya en direk bir müdahalemiz söz konusu olmaz, etik de olmaz. Ben bütün adaylara başarılar diliyorum. Seçilen arkadaşlarımızla Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız Allah kısmet ederse” diye konuştu.
“Devletin işleyişinde önemli bileşenlerden birisi de odalar ve borsalar”
Seçimlere gelerek Turhan Altınel’i yalnız bırakmayan isimlerden birisi de AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz oldu. Minsolmaz, eliden geldiğince her seçime katılmaya özen gösterdiğini belirterek; “Odalarımızın seçimlerine olabildiğince iştirak etmeye çalışıyoruz. Bugün de Turhan Altıntel abimizin seçimlerine iştirak ettik. Kendisi hem abimizdir hem de uzun yıllardır Kırklareli’nin tarımında ve hayvancılığında büyük emekleri var. Tabi ki odalar ve borsaların seçimleri önemli. Bizler siyasi hayatımızda siyasi teşkilatlarımızı revize ediyorsak, onlar da kadrolarını yenileyerek faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Devletin ilerleyişinde ve yürüyüşünde birçok bileşen var. Tabi ki bu işleyişin önemli bir bileşeni de odalar. Bir yanda siyaset bir yanda devlet ama odalar da kendi meslek erbabları ile ilgili yürütümünü sağlıyorlar. Biz bu duruma baktığımızda toplumla, sivil hayatla etkileşim odalar ve borsalarda oluyor” şeklinde konuştu.
“Sivil toplumlar kendi aralarında reçete yapıp devlete sunmalı”
Odalar ve borsaların devlet idaresi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Minsolmaz, “Odalar ve borsalar hem meslek kalitesini arttırmak, hem de bölge ihtiyaçlarına göre siyasetçiye ve devlete görev tanımı belirlemek bizim açımızdan sivil topluluklardan geliyor. Bu bizim açımızdan en doğrusu. Demokrasilerde devletin ve siyasetin bunu belirlemek yerine sivil toplumların kendi aralarında bu talebi yapıp devlete bir reçete olarak sunmalı” dedi
“Kırklareli’nde büyük gelişimler olmasından yanayız”
Kırklareli’nde birçok gelişimin olacağını söyleyen Minsolmaz, “Nasıl ki geçtiğimiz günlerde yaptığımız ve kentimizin geleceğini oluşturmayı tartıştığımız toplantıda, nasıl kentimizin geleceği için ortak karar verme kültürünü oluşturuyorsak, tarım ve hayvancılık konusunda da önemli çalışmaları borsalar ayağıyla yapıyoruz. Bizler yakın bir gelecekte tarım ve hayvancılıkta Kırklareli’nde büyük gelişimler olmasından yanayız. Tabi ki burada ki değerlerimizi korumamız lazım. Amacımız bölgemizin refahı artsın ancak huzuru zedelenmeden, insanımız zenginleşsin ama çevresi tahrip olmadan. Bu dengede yapabilirsek ne mutlu. Bunun için odalarımızı çok önemsiyoruz. Burada sadece borsa başkanımızın seçimi değil, demokrasi kültürünün gelişmesi açısından ben hepsine katılmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
Gün boyu devam eden oy kullanımı sonunda üyelerin yüzde 82’sinin katılımı sonrasında Mevcut Başkan Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı oldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kirklarelimize hayirli olsun sn baskanimiz ve yonetimine basarilarin diilerim