Altıntel, “Alım fiyat aralığı 1.575 ile 1.650 arasında seyrediyor”

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Meclis Üyeleri Hikmet Yıldırım ve Hasan Hüseyin Vural ile birlikte lisanslı depoları ve çiftçileri ziyaret ederek bol ve bereketli bir hasat sezonu dilediler. Başkan Altıntel, şu anda il merkezinde bulunan depoda alım fiyat aralığının 1.575 ile 1.650 arasında seyrettiğini açıkladı.

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Meclis Üyeleri Hikmet Yıldırım ve Hasan Hüseyin Vural ile birlikte lisanslı depoları ve çiftçilere ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Turhan Altıntel Haziran ayının ilk haftalarında mevsim normallerinin üzerinde alınan yağışın özellikle buğday ve arpa ekimi yapan çiftçilere zarar verdiğini belirtti. Altıntel açıklamasında, “Bölgemizde geçmiş yıllarda dönüm verimi 500-600 kg iken maalesef bu sene 350-400 kg arasında olduğu görülmektedir.
Ürün kalitesinde de bizim gözlemlediğimiz ve depomuzdan da aldığımız bilgiler doğrultusunda havalarında müsaade etmesiyle rutubet oranı düşmeye devam etmektedir. Şu anda il merkezinde bulunan depomuzda alım fiyat aralığı 1.575 ile 1.650 arasında seyretmektedir.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol